Astăzi, de la ora locală 20.00, în cele mai importante oraşe din lume, timp de 60 de minute, va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public.

De asemenea, persoane fizice şi juridice sunt încurajate să oprească, în acest interval de timp, folosirea acelor consumatori de energie electrică ce nu sunt esenţiali (computere lăsate deschise, becuri aprinse, iluminat publicitar etc.).
Clubul Rotaract, din Oradea, va implementa acest proiect în municipiul Oradea, având, în acest sens, susţinerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, dar şi al unor organizaţii nonguvernamentale ecologiste. Aşadar, toţi cei care susţin această iniţiativă sunt aşteptaţi astăzi, 29 martie, începând cu ora 20.00, în faţa Teatrului de Stat din Oradea, cu o lumânare aprinsă în mână, ocazie cu care iluminatul arhitectural al teatrului va fi oprit pentru o oră.
În 31 martie 2007, Sydney, cel mai mare oraş din Australia, şi-a arătat poziţia faţă de încălzirea globală şi faţă de cel mai important "contribuitor" al acesteia, combustibilii fosili, care, prin ardere, sunt folosiţi pentru producerea electricităţii, prin oprirea curentului electric, timp de 60 de minute. Peste 2, 2 milioane de locuitori ai oraşului Sydney şi peste 2.100 de companii au făcut acest lucru, ducând astfel la o reducere cu 10, 2% a consumului de electricitate. Ei au început această mişcare care poartă numele de "Earth Hour".

Şi noi am putea face acelaşi lucru, arătând că ne pasă de planeta noastră, pentru că e casa noastră şi dacă nu avem grijă de ea, suntem pierduţi. Aşa că fă Pământului o favoare şi, în această zi, stinge lumina pentru o oră!