Peste 500 de sportivi de la 61 de cluburi din Ucraina, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bulgaria şi România au fost prezenţi la ediţia a 15-a a campionatului internaţional de karate shotokan „Openul Bihorului - Turneul Campionilor”, Trofeul Shogunul 2016.

 

Desfăşurat pe şase suprafeţe de luptă amenajate la Oradea Shopping City, concursul a fost organizat de Palatul-Copiilor Shogunul cu sprijinul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret Bihor și Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

În clasamentul general pe cluburi din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Palatul Copiilor-Shogunul Oradea a ocupat locul 1, celelalte poziţii de pe podium revenind Clubului Copiilor și Elevilor Șimleul Silvaniei şi Palatului Copiilor și Elevilor Ilfov (Buftea).

Echipa antrenată de Ioan şi Elena Vaida a avut în componenţă 35 de karateka, cucerind 67 medalii din care 36 aferente locului I (25 la individual şi 9 la echipe), 20 locului II (20 la individual şi două la echipe) şi 11 locului III (7 la individual şi 3 la echipe). La festivitatea de deschidere a fost premiat sportivul Raul Cherecheş, campion mondial în acest an în Italia, care nu a putut concura la acest concurs din cauza unei accidentări.

În ierarhia generală a cluburilor afiliate la Federațiile de Karate și Arte Marțiale pe primele locuri s-au situat: 1. Shotokan Karate Tay Sen Cernăuţi (Ucraina), 2. CS Sho-Dan Karate Timişoara, 3. Tiger Club Karate Arad.

„Comisia de organizare dorește să mulțumească tuturor susținătorilor, sponsorilor şi părinţilor pentru aportul lor în buna desfășurare a competiţiei”, a afirmat antrenorul Ioan Vaida, directorul tehnic al competiţiei.