Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor reaminteşte contribuabililor că data de 28 februarie 2017, inclusiv, reprezintă termenul limită de depunere pentru Formularul 205 şi Formularul 207, declaraţii informative care trebuie depuse de plătitorii de venituri cu reţinere la sursă.

Declaraţia  informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile-pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit - Formularul 205, pentru veniturile obţinute în anul 2016, are termenul limită de depunere 28 februarie 2017, inclusiv. Veniturile pentru care există obligaţia depunerii F205 sunt: venituri din dividende; venituri din dobânzi; venituri din lichidarea unei persoane juridice; venituri din premii; venituri din jocuri de noroc cu impunere finală; venituri din alte surse. F205 se depune şi de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit, potrivit Titlului IV din  Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare: câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, definit potrivit legii; venituri din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker. Nu au obligaţia depunerii declaraţiei informative F205, pentru veniturile declarate în Formularul 112, contribuabilii care au obligaţia depunerii Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pe fiecare beneficiar de venit.

De asemenea, acelaşi termen limită se aplică şi în cazul Declaraţiei informative privind impozitul reţinut la sursă - veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi - Formularul 207. Obligaţia depunerii F207 revine plătitorilor de venit, asocierilor/entităţilor transparente fiscal prevăzute care au obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului  pe veniturile nerezidenţilor. Declaraţia se completează pentru următoarele categorii de venituri realizate de beneficiari de venit nerezidenţi: venituri pentru care plătitorul de venituri are obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, respectiv a convenţiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu alte state; venituri din dividende, venituri din dobânzi, venituri din redevenţe, venituri din comisioane, venituri din activităţi sportive şi de divertisment, venituri reprezentând remuneraţii primite de persoane juridice străine care acţionează în calitate de administrator, fondator sau membru al consiliului de administraţie al unei persoane juridice române, venituri din servicii prestate de persoane nerezidente, venituri obţinute de persoane fizice nerezidente din premii acordate la concursuri organizate în România, venituri obţinute la jocuri de noroc practicate în România de persoane nerezidente, venituri din lichidarea unei persoane juridice române, realizate de persoane nerezidente, venituri realizate din transferul masei patrimoniale fiduciare de la fiduciar la beneficiarul nerezident. Formularele205 şi 207 se depun la unitatea fiscală competentă, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport optic, însoţit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii. Originalul formularului semnat se depune la Fisc competent, împreună cu formatul electronic al declaraţiei, cu fişierul XML ataşat; prin poştă cu confirmare de primire, în condiţiile legii. Totodată, formularele pot fi depuse şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii, accesând adresa de internet www.e-guvernare.ro, Depunere declaraţii.