Până în data de 31 octombrie, Cimitirul Municipal este deschis între orele 8.00-21.00, pentru a le permite orădenilor să aranjeze mormintele înainte de Ziua Morţilor. De asemenea, OTL a anunţat că de sâmbătă, 29 octombrie, şi până marţi, 1 noiembrie, va suplimenta numărul de autobuze care circulă spre Cimitir.

Administraţia Cimitirului Municipal Rulikowski a anunţat că Cimitirul este deschis între orele 8.00-21.00, iar accesul auto este permis în schimbul unei taxe de 5 lei/autovehicul. „Viteza de deplasare în incinta cimitirului va fi de 15 km/h, parcarea se va putea face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc), pentru aranjarea mormintelor, le pot obţine la intrarea în cimitir de la postul de pază, pe bază de buletin”, se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Cimitirului. În 1 noiembrie, de Ziua Morţilor, accesul în Cimitir va fi permis tot între orele 8.00 şi 21.00, însă accesul auto va fi interzis, cu excepţia autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusă. Aceste persoane vor trebui să aibă asupra lor legitimaţia care atestă acest fapt. Informaţii suplimentare se pot obţine la biroul Evidenţă, la tel. 0259/431.182. „În data de 1 noiembrie nu se vor desfăşura activităţi de concesionări, respectiv reconcesionări a locurilor de veci. În interiorul Cimitirului, lângă poarta principală şi cea dinspre Cartierul Europa, se vor comercializa flori şi coroniţe”, se mai menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, OTL a anunţat că va suplimenta parcul circulant în perioada 29-31 octombrie şi 1 noiembrie pentru a facilita deplasarea călătorilor la Cimitirul Municipal.

Astfel, în perioada menţionată se vor executa curse rapide directe pe traseul: Cimitirul Muncipal - str. Armata Română - str. Avram Iancu - str. T. Moşoiu - Parc 1 Decembrie - str. Independenţei - Piaţa Unirii - str. Avram Iancu -str. Armata Română - Cimitirul Municipal. Autobuzele vor opri, pe acest traseu, în staţia Piaţa Unirii, pe sensul de mers către Cimitirul Municipal, şi la Biserica cu Lună, pe sensul de mers către Parcul 1 Decembrie. În plus, sâmbătă, 29 octombrie, şi duminică, 30 octombrie, pe Linia 14, se va circula conform graficelor de zile lucrătoare cu vacanţă între orele 9.00 şi 18.00, iar numărul garniturilor de tramvai se vor suplimenta faţă de zilele nelucrătoare.