În urma solicitărilor depuse de liceeni bihoreni care provin din familii cu venituri modeste, ministerul a aprobat acordarea unui sprijin financiar pentru peste 2.500 de elevi din Bihor.

La finele săptămânii trecute, Ministerul Educaţiei a analizat şi aprobat solicitările pentru programul "Bani de liceu". Acest program oferă sprijin financiar elevilor din ciclul liceal care provin din familii cu venituri modeste, unde venitul brut lunar pe membru de familie nu depăşeşte 150 de lei. Elevii care au depus cereri pentru acordarea sprijinului beneficiază de un ajutor financiar lunar în valoare de 180 de lei, prin programul Ministerului Educaţiei numit "Bani de liceu". Pentru a putea beneficia de aceşti bani, în Bihor, au fost depuse 2.795 de cereri, până la data de 1 octombrie, la unităţile de învăţământ din tot judeţul. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor anunţau că toate solicitările înregistrate vor primi acordul ministerului, astfel că toţi elevii, din Bihor, care au cerut sprijinul financiar vor primi banii, după ce dosarele au fost aprobate zilele trecute. Validarea solicitărilor s-a efectuat, conform informaţiilor furnizate de IŞJ, la sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat. Acum listele aprobate de minister se vor întoarce în şcoli, care vor întocmi necesarul de bani lunar pentru elevii care beneficiază de program.

Listele cu necesarul de bani vor fi centralizate la IŞJ Bihor şi înaintate ministerului, care va aloca banii. Totuşi, şi cei cărora li s-a aprobat acordarea sprijinului pot pierde definitiv aceşti bani, dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate.