Liderul unui clan din Oradea, Markovics Romulus, cunoscut ca "Prinţul" Neguş, a fost arestat de magistraţii Judecătoriei Oradea, el fiind acuzat de provocarea unui scandal soldat cu mai mulţi răniţi, petrecut în urmă cu o săptămână, într-un club din oraş. Durata arestului preventiv a lui Markovics Romulus a fost prelungită, sâmbătă, de la cinci la 15 zile, de Tribunalul Bihor, care a admis recursul procurorilor în acest caz.

Potrivit procurorilor, Markovics Romulus, liderul clanului Neguş în absenţa fratelui său mai mare, Sanyi Neguş, încarcerat în străinătate pentru complicitate la omor, a fost arestat, vineri seara, într-un dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, sub acuzaţia de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Acţiunea are ca punct de pornire un scandal petrecut în urmă cu o săptămână, la clubul Atti's din cartierul Ioşia, unde cinci persoane au fost rănite într-o altercaţie provocată de Markovics Romulus şi de apropiaţi ai acestuia. Markovics a fost reţinut pentru 24 de ore, la dispoziţia procurorului, şi a fost prezentat vineri, în jurul orei 17.00, magistraţilor de la Judecătoria Oradea, cu propunerea de arestare preventivă pentru 15 zile. După cinci ore de deliberări, judecătorii au dispus arestarea lui Neguş junior, însă doar pentru cinci zile. Măsura a fost atacată atât de avocatul lui Markovics, care a considerat arestarea neîntemeiată, cât şi de procurori, care au cerut majorarea perioadei de arest. Astfel, un complet al Tribunalului Bihor a judecat, sâmbătă, cele două recursuri, iar după o oră de deliberări, judecătorii au respins recursul lui Markovics şi l-au admis pe cel al Parchetului. "S-a admis recursul formulat de către reprezentanţii Parchetului, în sensul majorării duratei arestării preventive de la cinci la 15 zile", a declarat preşedintele de complet, Denisa Vidican. Soluţia Tribunalului Bihor este definitivă.

În ultima perioadă, Markovics Romulus a făcut obiectul mai multor scandaluri publice, unul dintre ele având loc în centrul municipiului Oradea, unde liderul clanului a atacat, înarmat cu o sabie, un alt bărbat cunoscut în lumea interlopă, el fiind însoţit de mai multe persoane, printre care şi Mihai Gabor, zis Grecu, un consilier local din comuna Sântandrei. În acel caz, investigat în prezent de poliţişti, Markovics şi Gabor sunt cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe.