După aproape 20 de ani de la ultima expoziţie organizată în Oradea, joi, 7 aprilie, la Galeria Euro Foto Art va fi vernisată o expoziţie cu lucrările membrilor Fotoclubului "Mircea Faria” din Craiova. Orădenii au ocazia să admire fotografii realizate în tehnica argentică, specifică anilor 70-80.

 

Alb negru sau color, vechi sau contemporan, argentic sau digital, regizat sau instantaneu, acestea sunt doar câteva dintre alăturările  de imagini pe care fotografii olteni le-au pregătit pentru a fi expuse în aceasta primăvară în cadrul expoziției intitulate "Dual”. Expoziţia va fi vernisată în 7 aprilie, de la ora 18.00, la Europa Foto Art. Evenimentul va fi deschis de preşedintele Euro Foto Art, Ştefan Toth, iar lucrările vor fi prezentate de criticul de artă, dr. Ramona Novicov.

Colecţia cuprinde 36 de fotografii, semnate de artiştii Mircea Faria, Nicu Dan Gelep, Mihai Dan Călinescu, Iulius Ștefănescu, Cristinel Trancă,  Roman Karbulițchi și Victor Boldâr. Fotografiile expuse fac parte din colecțiile clubului craiovean și ale Muzeului de artă din Craiova, reprezentând o selecție a celor mai circulate și premiate fotografii realizate de promotorii Fotoclubului "Mircea Faria” din Craiova. În ultimii ani membrii clubului şi-au concentrat activitatea în proiecte individuale, participarea la saloane și expoziții naționale și internaționale fiind ocazională.  Începând din anul 2010 au fost organizate mai multe evenimente locale și naționale în care au fost promovate portofoliile unor membri de seamă ai clubului. Dintre acestea amintim  expozițiile: "Retrospectiva Nicu Dan Gelep EFIAP, Craiova 2010, Craiova 77 ultimul concert Phoenix, Henri Cartier Bresson în Oltenia şi Victor Boldâr - Fotograful peliculei de cursa lungă, alcătuite din lucrările regretatului artist fotograf Victor Boldâr. În semn de recunoaștere a pasiunii pentru fotografie și pentru a face cunoscut publicului interesat portofoliul impresionant realizat în cei peste 50 ani de activitate, ultimele două expoziții ale regretatului Victor Boldâr au fost transpuse în forma digitală și pot fi vizualizate pe site-ul clubului: www.mirceafaria.ro. De asemenea, pentru aceste expoziții au fost editate și albume în serie limitată, fotografiile fiind însoțite de texte semnate de Mihaela Velea Cristina Irian. Din perioada digitală a fotografiei vor fi expuse peste 60 fotografii aparținând artiştilor fotografi Cristi Bălă, Victor Cătălin Boldâr, Constantin Gruescu, Constantin David, Claudiu Vulpan, Dan Țigănilă, Dorian Delureanu, Florin Chirea, Horațiu Buzatu, Marius Ologu, Marius Nițipir, Mihai Diaconu, Sorin Goanță, Sorin Danciu, Tibi Bologh, Vlad Țigănilă și Oanei Țigănilă.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Thurzó Sándor József şi Lucian Maliţa. Noua expoziţie, organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, va rămâne la dispoziţia publicului până în data de 21 aprilie.