Prima ediţie a City Opera, un eveniment de amploare care ar putea deveni tradiţie în Oradea, va avea loc în această seară, de la ora 20.30. Muzică din filme celebre, arii de operă, interpreţi ai Operei Române din Cluj, doi dirijori şi un invitat care nu mai are nevoie de prezentări: Laura Bretan, adolescenta care a câştigat Românii au Talent, finalistă în concursul omonim din SUA.

 

Concertul din această seară este organizat de Asociaţia ProArt, cea care şi-a dorit ca prin City Opera 2017 să revitalizeze evenimentele culturale de calitate, de tip outdoor, din Oradea. Concertul, pentru care s-au pregătit 1.500 de locuri, ar fi trebuit să aibă loc în Cetatea Oradea. Vremea, însă, le dă bătăi de cap organizatorilor, care s-au văzut nevoiţi să-şi găsească o a doua locaţie, de rezervă.

„Pentru concert am rezervat şi sala Casei de Cultură a Sindicatelor. Astfel, dacă vremea va fi ploioasă şi mâine, concertul nu va avea loc în Cetate”, a declarat Ovidiu Niculaş ieri, 4 mai, în cadrul conferinţei de presă premergătoare evenimentului. Astfel, în cursul zilei de astăzi, orădenii vor afla prin intermediul site-urilor publicaţiilor de presă, dar şi pe pagina de facebook a Asociaţiei ProArt, locaţia finală a concertului. De asemenea, la Cetate vor exista oameni care să îndrume spectatorii spre Casa de Cultură a Sindicatelor, în cazul în care aceştia nu au apucat să se informeze.

Invitatul special al concertului de astăzi este Laura Bretan, care va cânta alături de soprana Diana Oros, tenorul Sorin Lupu și basul Geani Brad, solişti de marcă ai Operei Naţionale Cluj. Artiştii, alături de corul și Orchestra ProArt, sub bagheta dirijorului Ovidiu Niculaș (muzica din filme) şi a dirijorului Adrian Morar (muzica din operă).

 

Miracolul de Crăciun

Prezentă în conferinţa de presă, Laura Bretan a vorbit despre experienţa ei de la American’s Got Talent, dar şi despre momentul în care şi-a descoperit vocea.

Ea a explicat cât de grele au fost momentele în care credea că va fi eliminată (fiind salvată de juriu), dar şi cât de frumos este sentimentul de a ajunge în finală.

„Chiar dacă nu am câştigat American’s Got Talent, faptul că am ajuns în finală a fost pentru mine un câştig şi o mare bucurie”, a spus Laura.

„M-am apucat de muzică clasică acum trei ani, când mă pregăteam pentru un concert în biserică, de Crăciun. Şi cântând, repetând, căutând, mi-am descoperit vocea. A fost pur şi simplu, nu ştiu să explic cum s-a întâmplat”, a declarat Laura. „De mic copil am simţit mâna lui Dumnezeu asupra mea. Iar ce s-a întâmplat acum trei ani a fost ca un miracol de Crăciun”, a mai spus Laura Bretan.

Orădenii care vor să vadă concertul de astăzi pot achiziţiona bilete din Turnul Primăriei, de la Filarmonica Oradea, din Lotus Center (Carrefour, Germanos, Diverta), sau chiar înainte de spectacol, din Casa de Cultura a Sindicatelor sau Cetate. Preţul unui bilet este între 30 de lei şi 120 de lei.

Notă: Organizatorii evenimentului au anunțat, în urmă cu puțină vreme că, din cauza vremii instabile, concertul City Opera din această seară va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, și nu în Curtea Palatului Princiar din Cetate, așa cum era planificat inițial. Ora de incepere a concertului a rămas aceeași: 20:30.