Naţionala României începe campania de calificare la Campionatul European 2018 din Rusia cu un joc pe teren propriu împotriva unui adversar bătăios şi incomod.  Mâine, de la ora 21.45 (TVR 1), pe Cluj Arena, selecţionata tricoloră înfruntă Muntenegru într-un meci din grupa E din care mai fac parte Polonia, Danemarca, Armenia şi Kazahstan.

 

După experienţa nefastă de la EURO 2016, România ar trebui să se prezinte cu o altă stare de spirit şi cu dorinţa de a impresiona noul selecţioner, neamţul Cristoph Daum. Dacă din punct de vedere motivaţional nu ar trebui să fie probleme, rămâne de văzut cât de bine se vor exprima românii în teren în faţa unei formaţii în reconstrucţie, dar combativă şi periculoasă. Muntenegrenii nu excelează în defensivă, dar sunt capabili să pună probleme în ofensivă. Mai multă preocupare pentru faza de atac aşteaptă şi suporterii României după instalarea noului staff tehnic, în condiţiile în care erau obişnuiţi cu un joc eminamente defensiv. Majoritatea selecţionabililor din lotul Muntenegrului evoluează în străinătate, cei mai cunoscuţi fiind Stefan Jovetic (Inter Milano), Mirko Vucibic (AL Jazira) şi Stefan Savic (Atletico Madrid). Într-o grupă echilibrată, din care doar prima clasată se califică direct la turneul final din Rusia şi ocupanta locului secund are varianta barajului, fiecare meci şi punct contează foarte mult. 

După Tătăruşanu şi Toşca, la care s-a renunţat din cauza unor probleme medicale, ieri a părăsit lotul şi Chiricheş, accidentat la genunchi.

Echipa probabilă a României: Silviu Lung jr. - Măţel, Săpunaru, D. Grigore, St. Filip - Stanciu, Hoban, Chipciu - Adi Popa, F. Andone, B. Stancu. Din lot mai fac parte Pantilimon, Bălgrădean - Moţi, Găman, Vătăjelu, Enache, Maxim, Torje, R. Marin, Rotariu, V. Achim, Benzar, Bicfalvi, Keşeru.

Arbitru de centru: Anthony Taylor (Anglia).

În aceeaşi grupă se mai joacă mâine partidele Kazahstan - Polonia (Digi Sport 2) şi Danemarca - Armenia (Digi Sport 4), ambele de la ora 19.00.