Jardinierele de pe malul drept al râului Crișul Repede, între Podul Ferdinand (rebotezat Sfântul Ladislau) și Pasarela de la Centrul de Calcul, s-au umplut, ieri, de flori, majoritatea panseluțe. În colaborare cu Primăria Oradea, ABA Crișuri a asigurat pământul de umplutură și vopsirea jardinierelor, iar în sarcina voluntarilor a rămas doar plantarea florilor.

 

„În cadrul proiectului Faleza florilor, în două ore au fost plantate flori în aproape 400 de jardiniere. Mulțumesc copiilor de la mai multe școli care au plantat cu mânuțele lor, ABA Crișuri și Primăriei Oradea care au susținut această inițiativă cât și presei locale”, a spus inițiatorul acestei acțiuni, Ioan Popa-Baciu.

Organizatorul acestui eveniment și-a propus ca, în colaborare cu ABA Crișuri și Primăria Oradea să termine de ecologizat și de igienizat malurile Crișului Repede și să planteze flori în ghivecele de pe faleză. Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa comunității locale, iar orădenii au fost invitați să adopte jardinierele de pe malul drept al râului Crișul Repede, între Podul Ladislau și Pasarela de la Centrul de Calcul. Voluntarii au fost așteptați cu flori și plante pitice, puțin pretențioase, în timp ce pământul a fost asigurat de ABA Crișuri și Primăria Oradea, care au și vopsit acele jardiniere. Întrucât acțiunea s-a desfășurat în preajma Zilei Mondiale a Apei, care se sărbătorește, anual, pe 22 martie, ABA Crișuri a invitat să se implice și instituțiile de învățământ partenere. Astfel, au răspuns afirmativ Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu și Școala gimnazială Szacsvay Imre și Colegiul Tehnic Traian Vuia.

„ABA Crișuri a răspuns inițiativei societății civile de a planta flori pe malul Crișului Repede, sărbătorind, astfel, Ziua Mondială a Apei, eveniment care se sărbătorește, anual, pe 22 martie. Din partea ABA Crișuri, 35 de colegi vor planta 320 de fire de panseluțe, elevii de la Școala Szacsvay Imre vor planta 45 de fire de trandafiri, iar elevii de la Liceul Greco-Catolic, 30 de fire de panseluțe. Acțiunea rămâne deschisă în continuare pentru toți orădenii”, a declarat, pentru CRIŞANA, Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.