Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a anunțat că lucrările la tronsonul Suplacu de Barcău – Borș al Autostrăzii Transilvania au fost demarate, precizând, totodată, că va reveni în control peste două săptămâni.

După ce a vizitat șantierul DN76, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a ajuns vineri și la tronsonul bihorean al Autostrăzii Transilvania. "Am fost să văd șantierul de la Suplacu de Barcău – Borş, pentru care antreprenorul promisese mobilizarea pentru data de 16 septembrie. Putem spune că au fost demarate lucrările pe acest șantier, că s-a făcut un pas, prin faptul că au fost aduse utilaje și muncitori care s-au apucat de lucru. Însă, voi merge în continuare în control, pentru că este clar că în România, la noi, ca lucrările să meargă, trebuie să monitorizăm îndeaproape și permanent realizarea obiectivelor. Subliniez că timpul care se scurge în gol, fără activitate susținută, serioasă pe șantier este atât în defavoarea antreprenorului, cât mai ales a obiectivului. Voi reveni peste două săptămâni să verific dacă angajamentele pe care și le-au luat Antreprenorii vor fi duse la îndeplinire și să mă asigur că se păstrează ritmul", a declarat Cătălin Homor, într-un comunicat de presă transmis ieri de CNADNR. În document se menționează faptul că tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău - Borş are o lungime de 60,25 km, iar lucrările vor fi executate de Asocierea Corsan - Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design SolutionSRL & SC Via Design SRL.

Reamintim ca vineri, șeful CNADNR a inspectat și șantierul DN76. La finalul vizitei, Cătălin Homor a declarat că sunt situaţii în care ritmul de lucru este unul destul de bun, dar sunt şi sectoare, cum ar fi cele bihorene, unde constructorii sunt destul de lenţi, motiv pentru care va trebui „pusă presiune” pentru ca lucrările să fie urgentate.