Centrul de Îngrijire de Zi, situat în Oradea, pe strada Traian Lalescu nr.3c, aflat în subordinea Administrației Sociale Comunitare Oradea, cu o capacitate de 65 de locuri, oferă asistență gratuită în timpul zilei copiilor de vârstă preșcolară și școlară, proveniți din familii aflate în dificultate, din diferite motive.

 

Serviciile acordate în cadrul Centrului vin în sprijinul acestor familii, în vederea depășirii situației în care se află, pentru a preveni abandonul școlar și pentru a menține copilul în familie. Aici, copiii primesc trei mese pe zi și beneficiază de activități de supraveghere în vederea efectuării temelor, jocuri interactive și, nu în ultimul rând, de afecțiune din partea personalului centrului, astfel Administrația Socială Comunitară Oradea își propune să reducă abandonul școlar.

La invitatia Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, trupa de teatru Asociaţia Trend’art Oradea, Companie teatrală independentă “Comoara cu poveşti” a oferit un spectacol de neuitat “Insula dorințelor”, copiilor din Centrul de Zi, pe scenă urcând, pe rând, castorul, rățușca, bufnița, maimuța, pinguinul și Zâna dorințelor, ducându-i pe prichindei în lumea magică.

La finalul spectacolului, copiii au primit daruri, pentru că au fost copii cuminți și și-au ascultat părinții și dascălii.

Arina Moş, directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, a mulțumit trupei de teatru Asociația Trend’art Oradea, Companie teatrală independentă “Comoara cu poveşti” că și în acest an au avut deschiderea pentru acești copii, mai puțin norocoși, oferindu-le un minunat spectacol, șI, nu în ultimul rând, Fundației Life, cu sprijinul cărora sacul lui Moş Nicolae a fost plin de bunătăți.