În perioada 7-11 iunie, Primăria Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune organizează a doua ediție a festivalului de muzică European Music Open. Ediția a II–a aduce la Oradea personalități cu nume sonore în lumea muzicii. Începând cu această săptămână, biletele s-au pus în vânzare.

 

Începând cu această săptămână au fost puse în vânzare şi biletele pentru spectacolele care vor avea loc la Teatrul Regina Maria, în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului European Music Open. Acestea se pot achiziţiona de la caseria Teatrului ,,Regina Maria” şi online de pe biletmaster.ro. La ediția a II-a a Festivalului European Music Open și-au anunțat prezența unii dintre cei mai valoroși soliști de operă, operetă și prim balerini ai Operei de Stat din Viena, Volksoper Viena, Operei de Stat din Budapesta și ai primei scene lirice românești, Opera Națională București.

Dirijorul festivalului, la pupitrul orchestrei și corului Filarmonicii de Stat orădene, este Marius Burkert, de la Opera din Graz.

,,Cred că nu exagerez dacă spun că fiecare seară în parte a festivalului poate fi considerată un eveniment. Prezența directorului de la Volksoper, dl Robert Meyer, alături de soliști ai prestigioasei scene vieneze, care vin la Oradea în cadrul Galei de Operetă ce va încheia a II-a ediție a festivalului European Music Open, este o premieră națională”, susține Alexandru Badea- director artistic European Music Open.

Primul eveniment găzduit de Teatrul ,,Regina Maria” este Gala de Balet, în data de 9 iunie, de la ora 19.00. Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a balerinilor de la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Budapesta și Opera Națională București şi promite o călătorie coregrafică de la baletul clasic la cel contemporan. Coordonatorul artistic este Renato Zanella. Soliștii sunt: Ljudmila Konowalowa, Denys Cherevychko - Opera de Stat din Viena; Karina Sarkissova, Balazsi Gergö Armi - Opera de Stat din Budapesta; Cristina Dijmaru, Adina Tudor, Ovidiu Matei Iancu, Bogdan Canila, Ross McCaw, Marco Corcella - Opera Naţională București.

În program sunt momente coregrafice din: ,,Lacul lebedelor”, ,,Romeo și Julieta”, ,,Bolero”, ,,Farruca”, ,,Tango”, ,,Flammes de Paris”, ,,Alles Walzer”. În data de 10 iunie, de la ora 19.00, pe scena teatrului va avea loc „... şi despre privilegii” - Un cvartet de idei expuse de Ioana Pârvulescu; Călin Andrei Mihăilescu; Horia-Roman Patapievici; Andrei Vieru.

În data de 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc Gala de Operetă. Evenimentul este realizat cu sprijinul Ksch. Robert Meyer, directorul general al Volksoper din Viena. Dirijor: Marius Burkert – Opera Graz. Gala se bucură de participarea extraordinară a soliștilor de la Volksoper din Viena. Soliști: Anita Götz, Manuela Leonhartsberger, Alexandra Reinprecht, Szabolcs Birickner, Robert Meyer şi Marian Pop. Participă Orchestra și corul Filarmonicii de Stat din Oradea. Dirijorul corului: Lászlóffy Zsolt.