La Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, s-a desfășurat sâmbătă, 25 iunie, cea de-a IV-a ediția a Swimathon Oradea, un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară și care a avut ca scop atragerea de fonduri pentru susținerea și implementarea unui număr de 18 cauze inițiate de mai multe fundații și asociații din județ.

 

Număr record de înotători în 2016

Dacă anul trecut au răspuns acestei provocări 255 de înotători, iată că la ediția din acest an a evenimentului s-au înscris 321, cărora li s-au alăturat şi alţi susţinători ai celor 18 cauze acceptate anul acesta în cadrul Swimathon Oradea. „Suntem mândri să vă informăm că până la această dată am reușit să mobilizăm peste 130.000 de lei, din sponsorizări ale companiilor și din donații individuale (350 donatori individuali). La această ediție sunt înscriși 320 de înotători și sperăm să batem recordul de participanți la eveniment”, au anunțat organizatorii înainte de startul maratonului de înot, suma adunată fiind mult peste cea adunată anul trecut. „Suntem foarte mulțumiți de ediția din acest an a evenimentului. A fost un succes din toate punctele de vedere!”, ne-a declarat Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare. Potrivit acesteia, cauzele alese în acest an au fost dintre cele mai diverse domenii: ecologic, cultural, educativ, cele mai multe fiind însă din domeniul medical și social.

SOS Autism are nevoie de Grădină terapeutică”

Anul acesta, Asociația SOS Autism Bihor s-a înscris la această competiție cu proiectul ,,Grădina terapeutică”, un spațiu exterior care să aibă funcționalitate terapeutică și ecologică destinată copiilor și tinerilor cu autism. „Pentru noi au înotat la ștafetă echipa Masterplast, formată din Feleki Tamas, Pap Gașpar, Ștefania Andrea Cheregi, Matei Nicolae Vușcan, Antonia Pap, Cosmin Laza, dar și Compania de Apă Oradea , formată din Ovidiu Gavra, Cristian Popa, Ildiko Daday Horvath, Daniel Pernea, Șerban Mureșan și Andrei Drăghici. La cursa managerilor, am avut trei concurenți - Emil Cocian, Dana C. și Feleki Tamaș, iar la cursa copiilor, trei concurenți – Ștefania Cheregi, Antonia Pap și Matei Nicolae Vușcan. Mulțumim tuturor pentru efortul depus, în special Companiei de Apă a cărei echipă a ieșit prima la ștafetă, mulțumim echipei Masterplast, copiilor care au înotat pentru noi, precum și tuturor celor ce au înotat la proba individuală. Mulțumim Fundației Comunitare Oradea, pentru organizarea acestui eveniment”, a declarat Simona Zlibuț, președinta SOS Autism Bihor.

ABA Crișuri a înotat pentru Junior Ranger

Pe culoarul numărul 8 al Bazinului Olimpic din Oradea, echipa ABA Crișuri a înotat 38 de lungimi de bazin pentru a ajuta comunitatea. “Este pentru prima dată când instituția noastră participă cu o echipă completă la acest eveniment și le mulțumesc pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Echipa a ales să înoate în beneficiul proiectului Junior Ranger, propus de Ecotop Oradea, proiect care se adresează tinerilor iubitori de natură”, a declarat Dorel Dume, directorul instituției.

Echipa de înotători a avut o galerie formată din colegi și familie. Cu mic, cu mare galeria a încurajat, timp de 40 de minute, toți concurenții.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mișcarea Fundațiilor Comunitare în mai multe orașe din România (București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea, Bacău, Ploiești) prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate.