Concursul internațional de atelaje, trei stele-doi cai, a fost câștigat, duminică, de sportivul Lázár Zoltán (Ungaria), multiplu campion mondial. Pe locul al doilea s-a clasat conaționalul său Kakonyi Norbert, iar premiul al III-lea i-a revenit bihoreanului Rákóczi Gergő, multiplu campion național și maestru al sportului.

 

Baza Sportivă Cefa a fost, în perioada 19-21 mai, gazda etapei inaugurale a Campionatului Național de Atelaje cu doi și patru cai. Concursul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, după cum urmează: vineri a avut loc proba de dresaj, sâmbătă a fost organizată proba de maraton, iar duminică a avut loc proba de obstacole.

Premii s-au acordat pe trei categorii: două stele -doi cai, trei stele-doi cai și două stele - patru cai. La cele trei probe au participat 23 de echipaje, dintre care 20 au fost cu doi cai, iar trei au fost cu patru cai. Din cele 23 de echipaje 13 au fost din România, unul din Croația și nouă din Ungaria. Câştigătorul ediţiei a fost multiplul campion mondial Lazăr Zoltan, urmat de Kakonyi Norbert, ambii din Ungaria, şi de bihoreanul Rákóczi Gergő, multiplu campion naţional. Câştigătorii au primit, pe lângă puncte şi cupe, premii în bani. Competiția din Bihor este singura din România clasificată ca întrecere ecvestră de 3 stele. „Este prima etapă a Concursului Naţional de Atelaje cu doi cai şi, totodată, un concurs internaţional, dotat cu 3 stele, şi reprezintă un concurs de calificare. Este cea mai mare calificare de concurs care se desfăşoară la noi în ţară, participă atelaje din trei ţări, România, Ungaria şi Croaţia. Pot participa la Campionatul Mondial doar cei care au calificări, ceea ce înseamnă un număr de 65 de puncte la dresaj, plus parcurgerea întregului concurs”, a explicat Racoczi Ludovic, membru în comisia de tehnică de atelaje şi preşedinte al clubului ecvestru „Tulipan”.

Pentru acest concurs, Federația Internațională a trimis la Cefa o brigadă de arbitri din Norvegia, Estonia, Spania, Ungaria și România.