Profesorii și elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” au fost întâmpinați vineri, 24 februarie, la intrarea în școală, cu turtă dulce oferită de eleve îmbrăcate în costume populare din Consiliul Școlar al Elevilor. Dimineață, Cupidon a lăsat mesaje de iubire elevilor, profesorilor și întregului personal al școlii.

 

Sărbătoarea iubirii la români „Dragobetele” nu a putut fi uitată nici în acest an, evenimentul făcând parte din proiectul educativ „Anotimpurile” coordonat de profesoara Rodica Turcaș și Consiliul Școlar al Elevilor, președinte Alin Stefancsik. Proiectul se află la al cincilea an de derulare. 

Dis-de-dimineață Cupidon a lăsat mesaje de iubire elevilor, profesorilor și întregului personal al școlii, iar spre orele prânzului a împărțit sute de bilețele de dragoste scrise de elevii școlii pentru colegii și colegele lor.

„Dorim să păstrăm vie tradiția acestei sărbători, să educăm elevii în spiritul cultivării frumosului și tradițiilor românești”, susține Ealuca Țurcaș, directoarea adjunctă a liceului.

În pauze, elevii au putut cumpăra inimioare pe care le-au oferit celor dragi putând astfel să participe la o tombolă, la care premiile au fost tot dulci. Banii strânși vor fi folosiți pentru acțiunile viitoare ale consiliului elevilor. Holurile liceului au răsunat de melodii de dragoste.

Bucuria care s-a citit pe chipurile copiilor, vineri, nu poate fi descrisă în cuvinte, nu degeaba se spune că Dragobetele este zeul tinereții, al veseliei și al iubirii.