Adrian Hladii, interlopul care a ucis-o pe Dalia Duca, a fost depistat de poliţişti, sâmbătă seara, într-un apartament din Nufărul, vizavi de centrul comercial Lotus. Când poliţiştii au intrat în apartament, bărbatul de 38 de ani s-a aruncat pe geam de la etajul patru. Autorităţile au solicitat intervenţia unui echipaj medical de urgenţă la faţa locului. Hladii nu a mai putut fi resuscitat, fiind declarat decedat în urma multiplelor leziuni suferite la impactul cu solul.

 

Operaţiunea pentru capturarea suspectului a avut loc sâmbătă seara. Poliţiştii au descins în cartierul Nufărul din Oradea, într-un bloc situat vizavi de centrul comercial Lotus. Apartamentul, care figurează pe numele mamei bărbatului, era cel folosit de Hladii în perioada în care acesta se afla în ţară. În momentul în care mascaţii au intrat în casă, Adrian Hladii s-a aruncat pe geam, de la etajul patru. Autorităţile au solicitat intervenţia unui echipaj medical la faţa locului. Medicii din cadrul SMURD Oradea au încercat să îl resusciteze şi l-au transportat la spital, unde a fost declarat decesul, în urma rănilor grave produse ca urmare a impactului cu solul. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au transmis imediat un comunicat. Potrivit acestuia, „sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orei 18.30, o echipă operativă formată din poliţişti sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au deplasat la o locaţie din municipiul Oradea pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare, existând suspiciunea că acolo s-ar fi aflat bărbatul de 38 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea faptelor din 15 martie a.c. În momentul în care poliţiştii bihoreni împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au ajuns la uşa apartamentului care urma să fie percheziţionat, bărbatul a sărit pe geamul locuinţei, care se afla la etajul al patrulea. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri, însă a decedat”. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Maria Cotrău, a transmis, tot sâmbătă seara, un alt comunicat. „Având în vedere informațiile rezultate din strategia de anchetă, în seara zilei de 18 martie 2017, organele de poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au descins în vederea efectuării unei percheziții  într-un imobil aflat pe o stradă din municipiul Oradea, existând indicii că inculpatul Adrian Hladii s-ar ascunde acolo. În momentul în care anchetatorii au pătruns în apartamentul situat la etajul IV al imobilului, inculpatul a sărit în gol cu consecința producerii unor multiple leziuni, starea acestuia fiind deosebit de gravă. S-a solicitat imediat intervenția la fața locului a unui echipaj medical în vederea acordării primului ajutor însă inculpatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și la scurt timp a decedat. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor faptelor și stabilirea tuturor formelor de participație penală la acestea”, se arată în comunicatul Parchetului.

 

Soţia, pion important

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în faţa blocului în care a fost găsit Adrian Hladii. La faţa locului au ajuns şi prieteni ai victimei, Dalia Duca, dar şi cunoştinţe ale interlopului. Soţia lui Hladii, venită din Italia în urma evenimentelor de miercuri, a fost şi ea acolo. Poliţiştii au împânzit zona şi au încercuit-o, ţinându-i departe pe curioşi. Locatarii blocului au intrat în imobil însoţiţi de poliţişti, pentru a nu distruge probe. Criminaliştii au rămas câteva ore în apartamentul în care a fost depistat suspectul, efectuând cercetări, poliţiştii verificând inclusiv containerele de gunoi din faţa blocului. La unul dintre geamurile apartamentului din Nufărul anchetatorii au găsit amplasate camere video, care supravegheau intrarea în scară. Nu este exclus ca Hladii să fi văzut, prin intermediul acestora, că poliţiştii se pregătesc să intre peste el. De altfel, când mascaţii au ajuns în faţa apartamentului, bărbatul ar fi încercat să ţină de uşă. Apoi, poliţiştii au intrat şi au auzit doar o bufnitură. Înainte de operaţiunea de sâmbătă, anchetatorii au mai efectuat verificări la adresa respectivă. Atunci au plecat, lăsând impresia că nu se vor mai întoarce acolo. În realitate însă, zona a fost atent monitorizată, poliţiştii aşteptând momentul oportun pentru a interveni. Potrivit unor surse neoficiale, anchetatorii au fost sprijiniţi în tot acest timp de soţia lui Hladii. De asemenea, potrivit unei alte informaţii, telefonul suspectului ar fi fost găsit de femeie în cutia poştală din scara blocului din cartierul Nufărul, la o zi după crimă. Cel puţin, aşa ar fi susţinut aceasta. Niciunul dintre aceste aspecte nu a fost confirmat oficial.

 

Ancheta continuă

Chiar dacă Adrian Hladii şi-a pierdut viaţa, ancheta în acest caz nu este nici pe departe finalizată. Procurorii urmează să refacă exact traseul criminalului, începând de miercuri dimineaţa. „Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor faptelor și stabilirea tuturor formelor de participație penală la acestea”, a precizat procurorul Maria Cotrău. Cu alte cuvinte, procurorii vor trebui să afle dacă, cine şi cum l-a ajutat pe Hladii. Având în vedere că în locul în care a fost găsită maşina interlopului şi cadavrul fetei, au fost descoperite mai multe pete de sânge, urmează să se stabilească şi dacă bărbatul de 38 de ani era sau nu rănit înainte de a fi capturat. Tot din informaţiile vehiculate, dar încă neconfirmate, Hladii ar fi avut un bandaj în zona şoldului, fiind posibil ca acesta să se fi împuşcat accidental, miercuri. Pentru că a suferit, în urma căzăturii de la etajul patru, leziuni multiple, felul rănilor, când şi cum s-au produs acestea, va fi stabilit de medicii legişti, în urma efectuării necropsiei. Un alt aspect important pe care procurorii vor trebui să îl lămurească este cel referitor la arma letală, un pistol de calibru 9mm, care deocamdată nu a fost găsită. „Timp de trei zile, am mobilizat forţe importante de poliţie pentru prinderea suspectului. Am fi vrut să îl prindem viu, dar lucrurile s-au derulat aşa, cu un sfârşit tragic. S-a speriat şi a luat această decizie. Ancheta este în derulare. Avem mai multe aspecte de clarificat”, a declarat, ieri, comisarul şef Adrian Bucur, inspectorul şef al IPJ Bihor. Anchetatorii nu au făcut deocamdată publice alte detalii şi nici informaţii despre ce au găsit în apartamentul în care se ascundea Hladii, precizând doar că vor investiga toate aspectele pentru elucidarea cazului.