În perioada 29 iunie - 3 iulie, în cadrul evenimentului „Zilele Cetăţii”, Organizaţia Culturală Noua Acropolă organizează o expoziţie cu vânzare de reproduceri arheologice din Egiptul Antic, America precolumbiană, Asia şi cultura authotonă. De asemenea, orădenii sunt invitaţi să participle la ateliere de pictură pe basorelief.

Organizaţia Culturală Noua Acropolă invită orădenii în Cetatea Oradea, miercuri şi joi între orele 17.00-22.00 şi vineri-duminică între orele 10:00 – 22:00, pentru a admira o expoziţie cu vânzare de reproduceri arheologice din Egiptul Antic, America precolumbiană, Asia şi cultura autohtonă. Dintre reproducerile arheologice prezentate în cadrul expoziţiei se vor remarca: Cavaler trac - din cultura daco-romană din sec II-III e.n. simbol fiind legat de cultele militare trace; Marea judecată - din cultura egipteană, reprezentând cântărirea sufletului după moarte; Calendarul Aztec - conţine numeroase imagini simbolice dispuse circular în jurul figurii centrale Tonatiuh - Cel de-al Cincilea Soare - stăpânul ciclurilor temporale; Bodhisatava - reprezintă o persoană care urmărește înfruntarea directă cu probele vieții și depășirea suferinței, atingând astfel starea de Buddha - Iluminatul. Basoreliefurile sunt realizate manual în cadrul Atelierului Atena.

De asemenea, orădenii sunt invitaţi să participle la ateliere de pictură pe basorelief organizate în aceeaşi perioadă. În cadrul acestora se vor putea încerca şi descoperi elemente interesante și utile legate de tehnica picturii pe basorelief. Astfel, se va putea selecta o reproducere arheologică, care va fi pictată urmând canoanele de reprezentare a culorilor din respectiva civilizație. Durata atelierului este de aproximativ două ore  Participarea este în limita locurilor disponibile. Se pot face înscrieri în prealabil.

Mai multe informații și înscrieri se pot obține la telefon 0755 292 542 sau e-mail: na-oradea@noua-acropola.ro.