Femeia a fost sărbătorită prin poezie, muzică și dansuri, în cadrul unui spectacol de excepție organizat de Uniunea Femeilor Bihor în ajunul zilei de 8 Martie. Evenimentul a avut loc în Sala „Florica Ungur” și a reunit poeți și interpreți de renume din Oradea și Bihor. Gazdă a fost poeta Mihaela Dindelegan, vicepreşedintă a UFB.

Fiecare participantă la spectacol a primit o felicitare specială dedicată femeii din partea poetei Mihaela Dindelegan, urmând ca, pe parcursul a mai bine de două ore, în faţa lor să se desfăşoare un program variat de poezie, muzică și dansuri.

„Uniunea Femeilor Bihor sărbătorește, în fiecare an, în această sală, Ziua de 8 Martie, zi foarte importantă pentru femeile din Oradea și județul nostru”, a spus prof. Ana-Angela Pop, preşedinta UFB, în deschiderea manifestării.

Invitată la eveniment, Anca Grama, purtătoarea de cuvânt a primarului Ilie Bolojan, a transmis un călduros La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor din sală.

„E important ca femeia să fie o mamă și o soție bună, pentru că ea aduce un plus de valoare oriunde se află!”, a spus Anca Grama, referindu-se la rolul femeii în societate.

Gânduri de felicitare avut și Miorița Săteanu, președintă de onoare a UFB. De asemenea, la întrebarea „Ce este femeia?”, domnia sa a oferit câteva răspunsuri interesante: „Femeia stă în spatele oricărui bărbat de succes din lume, iar când primește dragoste, radiază de fericire! Femeile sunt tenace, perseverente, au o disciplină de fier, motiv pentru care își pot educa copiii așa cum trebuie!”

În continuare, au fost acordate diplome pentru membrele și colaboratoarele UFB, prilej cu care au fost premiate Anca Grama, purtătoarea de cuvânt a Primarului Ilie Bolojan, Arina Moș, directoarea Administrației Sociale Comunitare Oradea și Miorița Săteanu, fondatoarea și președinta de onoare a UFB. A urmat programul artistic, care a reunit pe scenă poeți și interpreți de renume, din Oradea și Bihor, precum: Maria Haiduc, Florica Zaha, Călin Pop, solistul trupei Celelalte Cuvinte, și Ambra Pop, Raul Silaghi, Alexandrina şi Florian Chelu, Alexandru Mihai Carțiș. Între piesele muzicale interpretate au fost intercalate momente poetice susţinute de poeta Mihaela Dindelegan. De asemenea, cele mai frumoase poezii închinate femeii au fost recitate de Ioana Precup și Teodora Coloja. Partea artistică a mai fost asigurată şi prin participarea Ansamblului folcloric „Floarea Barcăului” din Marghita, care a cules aplauze furtunoase din partea celor prezenți.