După opt ani petrecuţi la cârma OTL, directorul Csuzi Istvan a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că de la 1 mai 2017 va părăsi postul deţinut la conducerea regiei, urmând să ocupe funcţia de director general al companiei de transport local City Transport din Abu Dhabi - Emiratele Arabe Unite.

 

Csuzi Istvan este directorul OTL din anul 2008, fiind şi vicepreședintele Organizației Mondiale a Transportatorilor din anul 2013 până în prezent. „În acești opt ani am reușit să demonstrez că se poate și altfel, pentru ca astăzi să avem exigențe de Vest. În acest moment, toate acestea se reflectă în transportul public orădean, care este la un nivel înalt. Dar vine un moment când trebuie să tragi o linie și să te întrebi ce faci mai departe. Sunt bucuros că voi lăsa ceva în urma mea aici, la Oradea. Vă anunț că de la 1 mai sunt director general la City Transport din Abu Dhabi”, a spus Czuzi Istvan, care i-a mulțumit primarului Ilie Bolojan pentru sprijinul acordat în acești opt ani. „Împreună am demonstrat că se poate conduce nu numai politic, ci și tehnocratic”, a spus directorul OTL. Prezent la conferință, primarul Ilie Bolojan i-a mulțumit lui Csuzi Istvan pentru întreaga colaborare avută de-a lungul celor două mandate și l-a felicitat pentru noua poziție pe care o va ocupa la Abu Dhabi: „În acești opt ani, am avut dispute permanente, dar toate au fost pentru a face lucrurile să meargă mai bine, pentru a crește calitatea serviciilor noastre și pentru a îmbunătăți infrastructura transportului public orădean. Faptul că ați semnat un contract în Emiratele Unite, într-o zonă de performanță care nu poate fi contestată, arată că profesioniștii din domeniul public din Oradea pot face performanță și la nivel global, iar faptul că ați fost selectat de pe o listă scurtă de manageri demonstrează că performanțele dumneavoastră au fost recunoscute și la nivel internațional”, a spus primarul municipiului Oradea.

Despre sarcinile de serviciu pe care le va avea la noul loc de muncă, Csuzi nu a oferit foarte multe detalii, precizând însă că principala sa preocupare va fi optimizarea, dar şi mentenanţa. Managerul orădean a fost deja timp de trei zile în Abu Dhabi, pentru a semna contractul, prilej cu care s-a lămurit într-o oarecare măsură cum stau lucrurile la faţa locului. O primă concluzie care spune există deja: bugetul aferent transportului public s-ar ridica, potrivit estimărilor, la peste 1 miliard de dolari americani.

În urma sa, la OTL, Csuzi lasă o cifră de afaceri de peste 50 milioane lei, de la 40 milioane lei cât era în urmă cu opt ani, 580 de angajaţi, faţă de 700 acum opt ani, şi 19 linii de transport, faţă de nouă în 2008, precum şi mult mai puţine reclamaţii privind întârzieri ale autobuzelor şi tramvaielor.

Timp de 6 luni, interimatul la conducerea OTL va fi asigurat de directorul Viorel Mircea Pop, actualul director adjunct al OTL, după care vor fi îndeplinite procedurile de selecţie prevăzute de lege.