Peste 5.000 de orădeni s-au adunat în Piața Unirii joi seara, pentru a fi martori la cel mai așteptat moment: aprinderea luminițelor de Crăciun. Copii și adulți s-au îndreptat apoi spre patinoar și carusel, făcând câte un popas în fața căsuțelor din lemn, unde se vând podoabe, dulciuri, cărți, vin sau mâncare. Seara a fost completată de un recital susținut de artista Paula Seling.

 

Încă de săptămâna trecută a fost montat un brad ecologic înalt de 12 metri, un carusel, un patinoar, dar și cele 34 de căsuțe de alimentație publică și obiecte de Crăciun. De asemenea, în 27 noiembrie, pentru prima oară într-o piață publică din Oradea, s-a aprins una din cele patru lumânări de pe coronița de advent montată în fața bisericii Sf. Ladislau. Coroana de Advent este unul dintre simbolurile creştine folosite pentru a aminti de venirea lui Mesia. Lumânările simbolizează cele patru săptămâni ale Adventului şi sunt aprinse treptat, în fiecare dintre duminicile dinaintea Crăciunului. Nu în ultimul rând, în Piața Unirii s-a adus tradiționala iesle și cele 13 statuete reprezentând personaje biblice. Atmosfera Sărbătorilor de Iarnă și-a intrat deplin în drepturi la ora 18.00, când în tot orașul s-au aprins oficial luminițele de sărbătoare, spre bucuria miilor de copii prezenți în Piața Unirii. Magia a fost completată de un recital al Paulei Seling. De altfel, anul acesta municipalitatea a programat concerte și recitaluri pe tot parcusul lunii decembrie, atât în Cetatea Oradea, unde vor colinda îndrăgiți interpreți și ansambluri populare, cât și în Piața Unirii, unde vor susține concerte: Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie).

Târgul de Crăciun, organizat de către Primăria Oradea, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi de Serviciul de Management al Cetăţii, va fi deschis în intervalul orar 14:00 - 20:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 - 21:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică).