Tânăra interpretă Bianca Diana Popa a participat, în perioada 20-21 aprilie 2017, la Festivalul-Concurs de muzică populară „De dor de primăvară“, ediţia a XIII-a, de la Caracal, unde a obținut Premiul I. Tânăra este elevă în clasa a IX-a A la Liceul de Arte Oradea, secția Canto popular, prof. coordonator Aurica Bonţu.

         

Bianca Diana Popa s-a născut în 16 iunie 2002, la Oradea. Iubește folclorul tradiţional românesc, despre care spune că este: „cartea de vizită a poporului român”.

Până în prezent, tânăra interpretă a participat la numeroase concursuri naționale de muzică populară, organizate de Centre Județene pentru Cultură, Consilii Locale, Primării și Consilii Judeţene.

„Îmi doresc ca frumuseţea cântecului popular bihorean să fie cunoscută de cât mai mulţi oameni şi să fie apreciată în toate colţurile ţării. Participând la aceste concursuri, am avut ocazia să cunosc şi alţi tineri competitori, care iubesc muzica populară, aşadar, mă bucur că identitatea noastră ca naţiune nu va pieri, ci va fi transmisă din generaţie în generaţie, prin grai, cânt şi port popular”, ne-a mărturisit Bianca.

Și anul acesta, tânăra a participat la diferite concursuri, obținând numeroase premii. Astfel, în perioada 11-12 martie 2017, a fost invitată la Râmnicu Vâlcea, în Gala Laureaţilor, pentru a susţine un minirecital, deoarece anul trecut a obținut Trofeul Festivalului-Concurs „Vâlcea, plai de cânt şi dor”, ediţia a IV-a. Apoi, în perioada 24-26 martie 2017, a participat la Piatra Neamţ, la Festivalul-Concurs „Florile Ceahlăului”, ediţia a XXIX-a, unde a obținut Premiul II. Cea mai recentă reușită a sa a fost în perioada 20-21 aprilie 2017, la Caracal, unde, în cadrul Festivalului-Concurs „De dor, de primăvară“, ediţia a XIII-a, a obținut Premiul I. În concurs au fost 30 de finalişti, iar preşedintele juriului a fost Gheorghiţă Nicolae, producătorul emisiunii „Tezaur Folcloric”.

„Toate aceste premii nu ar fi fost posibile fără orele de canto şi îndrumarea doamnei profesoare Aurica Bonţu, care mă pregăteşte. Pe această cale, îi mulţumesc din suflet, pentru dăruirea, perseverenţa şi munca depusă. De asemenea, le mulţumesc părinţilor mei, pe care îi iubesc nespus, care mă susţin, de fiecare dată, mă încurajază şi îmi oferă sprijin necondiţionat”, a conchis interlocutoarea noastră.