Ieri, s-a dat startul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Vara Verde. Cu acest prilej, în Orășelul Copiilor și în Parcul Brătianu din Oradea, au avut loc mai multe activități artistice și sportive destinate copiilor de toate vârstele. Festivalul este organizat de Asociația Ecotop și Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor.

 

O zi obișnuită pentru mai mulți copii prezenți ieri în Orășelul Copiilor s-a transformat într-o experiență unică și frumoasă grație celor de la Ecotop, care au organizat o serie de activități distractive cu prilejul Festivalului Vara Verde.

Astfel, în timp ce micuții s-au lăsat pictați pe față de către tinerele voluntare de la Ecotop, cei mari și-au putut dovedi talentul și creativitatea în cadrul atelierelor de creație, iar alții au participat la concursul de desene pe asfalt.

Potrivit organizatorilor, la concursul de desene pe asfalt și la cel de alergări din Parcul Brătianu au fost acordate premii care au constat într-o minge de baschet - Premiul I, rucsac - Premiul II și palete de ping pong - Premiul III.

Festivalul Vara Verde continuă și în aceste zile, după următorul program: astăzi, 24 august, în Parcul I.C. Brătianu, de la ora 16.00, cu jocuri sportive; joi, 25 august, Parcul Cetății Oradea, începând cu ora 21.00 - observații de stele (în caz de vreme favorabilă); vineri, 26 august, Parcul din Piața Libertății, pe malul Crișului, de la ora 20.00 - seară de cântece; sâmbătă, 27 august, Parcul Magnolia, începând cu ora 15.00 - tur al orașului cu bicicleta, pe traseul: Parcul Magnolia - Transilvaniei - B-dul Dacia - Parcul Petofi Sandor - Strada Republici - Strada Republicii - Strada P-ța 1 Decembrie; sâmbătă, 27 august și duminică, 28 august, pe Podul Intelectualilor din Oradea (lângă Bridge), de la ora 18.00, orădenii se vor putea lansa cu tiroliana deasupra Crişului Repede.

„Evenimentul este organizat de Ecotop și Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, în cadrul unui proiect finanțat parțial de Primăria Oradea. Festivalul se adresează copiilor și tinerilor și are ca scop promovarea activităților de petrecere a timpului în aer liber, pentru a-i scoate puțin din fața calculatoarelor”, ne-a declarat Eleonora Mircescu, vicepreședintă Ecotop Oradea.