SkirtBike Oradea reprezintă comunitatea femeilor de toate vârstele care au adoptat bicicleta ca mijloc de transport, oferind o alternativă chic acestei activități în care au găsit un mod de exprimare și chiar un stil de viață. Oradea face parte din mişcarea naţională SkirtBike începând cu anul 2014, fiind cel de-al 13 oraş din ţară care s-a alăturat acestei iniţiative. Pe plan local, asociaţia parteneră este Rotaract Club Oradea, în calitate de organizator principal.

Tema ediției cu numărul trei, care se va desfășura duminică, 29 mai, este una specială întrucât își propune să sprijine lupta împotriva cancerului la sân printr-o promisiune pe care fiecare participantă la eveniment va fi încurajată să și-o asume, respectiv promisiunea de a verifica că are o stare fizică bună, printr-un control periodic la sân. În același timp, prin marșul lor, bicicliste de toate vârstele - mame, fiice, surori sau prietene își vor arăta solidaritatea față de femeile care trec prin acest gen de experiență și care dau dovadă de curaj în lupta zilnică cu această boală nemiloasă. Organizatoarele evenimentului fac astfel un apel către toate orădencele de a susține atât un stil de viață sănătos, cât și lupta împotriva cancerului la sân prin participarea la SkirtBike Oradea purtând nu doar o fustă, așa cum au fost obișnuite prin denumirea proiectului, ci și culoarea roz, ca o promisiune de prețuire a propriei vieți, rozul fiind o culoare-simbol a campaniilor la nivel global pentru această cauză. Traseul plimbării pe bicicletă va fi următorul: locație de start - Parcare Lotus Center - Bdul. Dimitrie Cantemir - Str. Sucevei - Bdul. Decebal - Bdul. Dacia - Parcul Petofi - Bdul. Republicii - Bdul. Magheru - Podul Dacia - Piața Emanuil Gojdu - Str. Traian Moșoiu - Piața Unirii - locație finală. La fel ca în fiecare an, înscrierea va fi gratuită și se va face în ziua evenimentului, începând cu ora 13.00, la locația de start – parcarea Lotus Center.

Participantele sunt rugate să vină cu biciclete, iar după completarea unui formular vor primi, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraș. Tombola se va desfășura la finalul cursei Skirtbike Oradea 2016, în cadrul unei zone special amenajate, în interiorul Pieței Unirii.