Orădenii care au vrut să se distreze în stil tradițional de 1 Mai au avut la dispoziție o serie de concerte de muzică populară și ușoară în Parcul Bălcescu. Au urcat pe scenă Cornel Borza, Romina Nemeș-Silaghi, Ioana Urs, Lavinia Chifor, Andrei Corb, Adriana Știube, Violeta Gherman, Andrei Dem și Roxana Berinde.

 

Timp de trei zile, de pe 29 aprilie și până pe 1 mai, orădenii au putut să se bucure de muzică populară interpretată atât de copii, cât și de adulți. Sâmbătă, de la ora 15.00 la 19.00, au urcat pe scenă: Grupul Vivere - coordonator Valeria Mișcuția, Grupul Meda Music - coordonator Meda Horjan, solista Milena Fildan, Grupul Vocal „Moștenitorii Cântecului” - coordonator Anamaria Gal, solistele Bianca Risco și Bianca Onița și Ansamblul „Aușana” - coordonator Silviu Botiș. Duminică, 30 aprilie, de la ora 15.00, a venit rândul Grupului Palatului Copiilor - coordonat de Daniela Lele, urmat de George Gligor, Surorile Blaj, Alexandru David, Ana Maria Secan, Cristina Kudor și Octavian Blaga. De la ora 17.00, au cântat Grupul Vocal „Poienarii” și Grupul Vocal din Cociuba Mare - coordonator Romina Nemeș-Silaghi, iar de la ora 18.30, „Steluțele și Stelele Bihorului” - coordonator Călin Bacrău.

Spectacolul cel mai important a fost cel de ieri, 1 mai. De la ora 15.00, și-au dat concursul ansambluri folclorice din Bihor, promovate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor: Ansamblul Folcloric „Cununa de pe Criș” - Tilecuș, Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului” - Marghita, Ansamblul Folcloric „Crisia” - Cociuba Mare, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Crișului Repede” - Sântandrei și Taraful „La obârșii, la izvor” - Oradea. Soliștii care au cântat luni, au fost: Cornel Borza Romina Nemeș-Silaghi, Ioana Urs, Lavinia Chifor, Andrei Corb, Adriana Știube, Violeta Gherman, Andrei Dem și Roxana Berinde.