La sediul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, a avut loc, miercuri, 5 octombrie, o masă rotundă dedicată Zilei Internaționale a Educației, prilej cu care au fost lansate cele trei proiecte Erasmus+ câștigate în acest an de CSEI Nr. 1 Oradea.  Gazda evenimentului a fost prof. Elena Erdeli, directorul adjunct al școlii.

“Sunt foarte bucuroasă să pot duce mai departe proiectele noastre internaționale. Invitat special la eveniment este expertul german Dagmar Ritter. Timp de trei săptămâni, domnia sa vine la noi pentru a ne împărtăși din experiența sa cu persoanele cu dizabilități”, a spus, în deschiderea manifestării, prof. Elena Erdeli.

A urmat lansarea celor trei proiecte Erasmus+ câștigate în acest an de CSEI Nr. 1 Oradea: “European Training for Psyhologists” (2016), “Life” (2016-2018) și “Our story, true story” (2016-2018). Primul proiect lansat cu această ocazie a fost “European Training for Psyhologists”. Proiectul este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene și care are ca scop dezvoltarea de competențe profesionale în domeniul educației speciale (atitudini, abilităţi, cunoştinţe) la un număr de 12 cadre didactice privind strategiile moderne de recuperare și integrare a elevilor cu cerințe educative speciale (CES). Perioada de implementare a proiectului este 1 septembrie 2016-30 august 2018. Partenerii de proiect sunt Merganser Consulting Ltd is a UK – o organizație din Marea Britanie condusă și administrată de către profesioniști cu experiență în întreaga lume de peste douăzeci de ani și Asociația “Evropei Ihnilates” din Grecia, care a fost înființată în 2013. De atunci, a fost foarte activă prin organizarea unor programe de formare/informare pe diferite teme, printre care amintim și seminarii pentru personalul care lucrează cu persoanele cu dizabilități. Printre cei prezenți, miercuri, la eveniment s-au numărat cadre didactice ale școlii, dar și Simona Zlibuț, președintele Asociației SOS Autism Bihor.