Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea a câştigat anul acesta titlul de Şcoala Antreprenorială, alături de alte 16 şcoli din 16 ţări. Titlul este o recunoaștere națională și europeană a celor mai bune unităţi care promovează educația antreprenorială.

 

Pentru cea de-a doua ediție a premiilor Școala antreprenorială, 17 școli antreprenoriale din întreaga Europă au fost selectate la nivel național pentru viziunea lor antreprenorială și punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus strategia pentru educația antreprenorială, alocări specifice de resurse, sesiuni de formare pentru profesori și implicarea comunității locale și a sectorului de afaceri.

Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 22 septembrie, la Riga, în prezența mai multor reprezentanți ai ministerelor educației. Profesori și directori din cele 17 școli din Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia și Marea Britanie au fost prezenți pentru a primi recunoașterea europeană.

Organizatorii susţin că livrarea setului potrivit de competențe pentru locurile de muncă de mâine necesită o concentrare mai puternică asupra formării profesorilor și a metodelor de predare antreprenoriale.

Școala antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, inițiată de JA Europe, finanțată parțial de Comisia Europeană și susținută de mai multe companii.