Pe lângă Olimpiada de geografie, Oradea este în acest an, între 18 și 21 aprilie, gazda Olimpiadei de limbi materne slave: cehă, slovacă și sârbă. La concurs participă 74 de elevi din șase județe, însoțiți de 12 cadre didactice.

Deschiderea olimpiadei a avut loc marți, 18 aprilie, la Teatrul Arcadia în prezența inspectorului școlar general al ISJ Bihor prof. Alin-Florin Novac-Iuhas, a inspectorului școlar Direcția Minorități, MEN, Timar Vieroslava, a Deputatului Uniunii Sârbe din România în Parlamentul României, Adnagi Slavoliub, a președintelui Uniunii Sârbilor din România, Cârstici Ognian, a președintelui Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România, Merka Adrian Miroslav și, nu în ultimul rând, al inspectorului școlar pentru minorități de la ISJ Bihor, prof. Alexandru Mlinarcsik, care le-au dorit elevilor participanți reușite și rezultate meritorii la acest eveniment important din viața lor.

Cei 74 de elevi participanți însoțiți de 12 cadre didactice au asistat apoi la un program artistic pregătit de colegii de la Liceul Teoretic „Jozef Kozaček”  Budoi, încărcându-și astfel forțele pentru proba scrisă care are a avut loc ieri, 19 aprilie. Participanţii au fost cazaţi la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, unde se desfășoară și proba de concurs. Participă elevi din șase județe: Arad, Caraș-Severin, Mehedinți, Bihor, Timiș și Sălaj. Organizatorii le-au pregătit și momente de relaxare prin vizionarea unui film și vizitarea orașului. Fericiți, acești copii vor pleca spre casă cu premii și diplome, dar și cu amintiri plăcute și prieteni noi.