Una dintre şcolile model în învăţământul local din Bihor, o unitate care în 2011 avea 150 de elevi şi astăzi are 600, şi-a deschis duminică porţile. Din respect pentru Congregaţia care stă la baza înfiinţării şcolii, alături de imnul naţional, la festivitatea de deschidere s-a cântat şi cel al Italiei.

Peste o mie de părinţi, bunici, elevi şi profesori au participat duminică, de la ora 17.00, în Sala de Sport a şcolii, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Don Orione. Imnul României şi al Italiei a fost cântat de eleva Astrid Mutu. Momentul solemn a fost completat cu un Te Deum urmat de discursurile directorului şcolii Alexandru Stoica, al părintelui Mihai Fechetă şi al altor oficialităţi. Nu au fost uitaţi nici profesorii, aceştia fiind prezentaţi pentru ca să-i cunoască atât elevii noi cât şi părinţii. Copiii au fost apoi poftiţi în clase unde surpriza a fost totală.

„Foarte multe clase au mobilier şi dotări noi. La unele, mobilerul a fost recondiţionat sau pur şi simplu rearanjat. Important este ca micuţii să se simtă bine”, a spus directorul şcolii, Alexandru Stoica.

Cei mici şi-au ales băncile, au făcut cunoştinţă cu colegii şi profesorii şi şi-au ales mascota clasei. Cei mari au găsit cărţile pe bănci iar părinţilor li s-a înmânat orarul. Totul, pregătit în aşa fel încât luni să se poată face şcoală. 

Liceul „Don Orione” a fost înființat în 1995 şi este o școală particulară pentru clasele IX-XII, cu filiera teoretică, profil real, specializarea matematică-informatică și cu filiera tehnologică, profil tehnic, calificare profesională tehnician mecatronist.