Până pe 18 noiembrie, când se vor afişa primele rezultate, profesorii care vor să fie directori sau directori adjuncţi susţin ultimele probe, la Bucureşti. În cele şapte zile care s-au scurs de la începutul examenului au susţinut cele două probe 96 de cadre didactice şi au reuşit să îl ia 72.

 

Ultimele două probe pentru examenul de director şi director adjunct, analiza şi evaluarea CV-ului şi prezentarea ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie sunt în plină desfăşurare. Acestea au început în 17 octombrie şi se vor finaliza pe 18 noiembrie, odată cu afişarea rezultatelor. Până pe 25 octombrie (cu câte o serie pe zi, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică), dăduseră examen 96 de profesori, fiind admişi 72. Unul nu s-a prezentat, doi s-au retras şi 22 au fost respinşi.

Cea mai mare medie, 144,375, a fost cea a profesorului Nicolae Saitos care a concurat pentru funcţia de director la Şcoala Gimnazială Nr.1 Vârciorog. Cea mai mică s-a înregistrat la examenul din 18.10, unde Anca Valentina Goga, care a candidat pentru postul de director la Şcoala Gimnazială „Iosif Vulcan” din Holod, a luat 26,25 de puncte. Majoritatea directorilor care au susţinut examenele au fost de la şcoli din judeţ. Din Oradea, cea mai importantă unitate şcolară pentru a cărei post de conducere s-a dat examen a fost Liceul de Arte, acolo unde actuala directoare, Mihaela Bondor, a fost admisă cu un punctaj total de 137,5. Toţi cei care au picat examenul l-au picat la prezentarea ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie.

Conform calendarului Ministerului Educaţiei, primele rezultate ale concursului vor fi afişate pe 18 noiembrie, urmând ca între 24 noiembrie şi 9 decembrie să fie rezolvate contestaţiile şi să se afişeze rezultatele finale. Ultima etapă o reprezintă validarea rezultatelor în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, proces care se va desfăşura pe 16 decembrie 2016.