Grădinița cu Program Prelungit Nr. 56 din Oradea a fost, recent, gazda unui târg de mărțișoare confecționate chiar de preșcolari. Acest eveniment este deja un obicei al unității de învățământ. În ultimele două săptămâni, preșcolarii, îndrumați de educatoare, au confecționat sute de mărțișoare care, zilele trecute, au fost expuse și vândute.

 

„Mărțișoarele au fost confecționate din hârtie glasată, mărgele, pene, scoici, figurine din lut pictat, flori uscate și chiar din ciocolată. Singura limită a copiilor a fost propria lor creativitate și am fost foarte impresionată de munca depusă de preșcolari și profesorii din unitate. Părinții au impresioant și ei prin implicarea de care au dat dovadă pe durata desfășurării târgului de mărțișoare și doresc să le mulțumesc că ne sunt alături la fiecare activitate de acest gen, ne susțin și ne dau de fiecare dată un feedback care ne ajută să ne autodepășim de fiecare dată”, a declarat Lukacs Maria Daniela, directorul unității.

Munca celor mici nu s-a oprit doar la crearea mărțișoarelor, deoarece luni dimineața, împreună cu educatoarele, fiecare grupă și-a amenajat propriul colțișor pentru a-și expune micile opere de artă.

Banii strânși din vânzarea mărțișoarelor vor intra în fondul fiecărei grupe, urmând ca părinții, împreună cu copiii și educatoarele, să găsească o activitate cât mai interesantă și deosebită pe care să o realizeze împreună!