Având în vedere faptul că pe data de 12 martie s-a sărbătorit Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor au organizat vineri, 10 martie, acţiuni de educaţie ecologică la Şcoala Gimnazială “Szalardi Janoş” din localitatea Sălard, prezentând materialul: “Pădurea, aurul verde al Planetei”.

La această acţiune au participat un număr de 27 elevi ai claselor a II-a şi a IV-a din cadrul Şcolii Gimnaziale „Szalardi Janoş” din localitatea Sălard, elevii primind câte o etichetă autoadezivă, în urma prezentării materialului „Pădurea, aurul verde al Planetei”.

Ulterior acestei prezentări, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Bihor s-au deplasat împreună cu elevii clasei a II-a, însoţiţi de învătătoarea Agneta Popa şi elevii clasei a IV-a, însoţiţi de învăţătoarea Monica Beres, alături de director adjunct Cosmina Pure şi director Prem Monika din cadrul Şcolii Gimnaziale „Szalardi Janos” Sălard, spre terenul situat în apropierea râului Barcău, între localitatea Sălard şi Sântimreu, unde au fost plantaţi un număr de 100 de copaci din specia salcâm şi stejar, pe o suprafată de circa 100 mp. Această acţiune a fost realizată şi în colaborare cu Administraţia Publică Locală Sălard, în prezenţa primarului Nagy Miklos.

După acţiunea de plantare a copacilor elevii Şcolii Gimnaziale „Szalardi Janos” din Sălard au primit medalii, în vederea susţinerii importanţei la nivel global al copacilor şi implicit a pădurilor.