Uniunea Femeilor Bihor Oradea a dat, sâmbătă, startul activităților care se vor derula, săptămânal, în cadrul Taberei de zi „Ceata lui Pițigoi”, un proiect care s-a născut în anul 2007, bucurându-se de succes în rândul școlarilor, dar și al preșcolarilor. Managerul proiectului este Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea.

Odată cu începerea anului școlar 2016/2017, Uniunea Femeilor Bihor Oradea continuă evenimentele derulate în cadrul Taberei de zi „Ceata lui Pițigoi”. Deschiderea oficială a activităţilor a avut loc sâmbătă, 8 octombrie, prilej cu care în spaţiul oferit de Orăşelul Copiilor s-au desfășurat mai multe activități creative, de îndemânare și abilităţi. Tot atunci, Victor a fost ales căpitanul taberei, provizoriu, în fiecare săptămână urmând să fie ales alt căpitan,  Izabela a fost desemnată purtător de cuvânt, iar Denis – purtător de drapel. Programul a fost frumos completat cu un moment muzical susținut de talentatele surori Lorena și Denisa Ghib (laureate a numeroase concursuri de muzică populară), dar și cu activități creative, lucrările copiilor fiind expuse în Orășel, în holul de la etajul I.

„Proiectul Ceata lui Pițigoi s-a născut în anul 2007. La început, programul s-a derulat la Școala Ion Bogdan din Oncea, care a devenit structură a Școlii Gimnaziale nr. 11 Oradea, apoi ne-am mutat la Școlile gimnaziale nr. 11 și nr. 16. Din anul 2013, suntem în permanență în Orășelul Copiilor”, ne-a declarat Miorița Săteanu, managerul de proiect.

În jur de 25 de școlari și preșcolari participă la activitățile organizate în cadrul proiectului, fiind un bun prilej pentru copii de a socializa și de a învăța lucruri noi, cu atât mai mult cu cât, pe lângă activitățile din Orășel, au ocazia să viziteze diferite instituții din oraș. „Pe perioada de vară, două zile din săptămână au fost destinate activităților din Orășel, o altă zi - vizitelor la diferite instituții - Primărie, Prefectură, Pompieri, Inspectoratul de Poliție etc. De asemenea, copiii au avut parte de lecții de educație sanitară, prin colaborarea cu Carmen Dinescu de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, dar și de educație rutieră, prin colaborarea cu Ioana Indrieș de la Inspectoratul de Poliție Bihor. Vara aceasta, de exemplu, am făcut tabăra în cadrul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai, pentru a-i apropia mai mult de carte”, ne-a declarat Miorița Săteanu, menționând că orele de desen sunt coordonate de Eugenia Drăgoi. Pe perioada verii, scopul taberei a fost și acela de socializare a elevilor proveniți din diferite orașe sau țări, copii aflați, pe perioada verii, în vacanță la bunici, pentru a-i descuraja să-și petreacă toată ziua în fața calculatorului sau televizorului. Așadar, organizatorii și-au propus să le ofere elevilor alternative de petrecere a timpului în mod plăcut, distractiv.