Sucursala Teritorială Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în colaborare cu Administraţia Socială Comunitară Oradea şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, a organizat cea de-a treia ediţie a Galei Asistenţei Sociale - Bihor, eveniment care s-a desfăşurat joi, 31 martie, în Sala "Florica Ungur" din Oradea. Momentele artistice au fost oferite de Trupa Kaliope şi de Daria Oprea, iar amfitrion a fost Mihai Dacin.

 

Ca în fiecare an, în luna martie, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România sărbătoreşte luna asistenţei sociale, oferind asistenţilor sociali posibilitatea de a-şi celebra şi reafirma munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate, data de 17 martie fiind celebrată şi la nivel internaţional ca Ziua Asistenţei Sociale. Prin organizarea acestui eveniment, s-a dorit ca profesioniştii din domeniul social, asistenţii sociali, instituţiile şi ONG-urile să poată să îşi pună în valoare activitatea pe care o fac cu atât de multă sârguinţă şi profesionalism, şi să fie recompensaţi cei mai buni. Evenimentul nu a fost doar unul de recompensare, ci şi unul de promovare a sectorului social, care este vitregit din punct de vedere al vizibilităţii în comunitate. În cadrul galei au fost şase secțiuni, primele patru secțiuni fiind atât pentru asistenții sociali, cât și pentru instituții, ONG-uri și companii.

Juriul a fost format din reprezentanţi ai partenerilor și membri în Biroul Executiv al Sucursalei Teritoriale Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali. Juriul a fost format din: Arina Moş - director general al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea; Mirela Abrudan - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor și Claudia Torje –preşedinta Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, Sucursala Bihor.

La secţiunile Galei Asistenţei Sociale Bihor, câştigători au fost:

Lavinia Purtan, şefa Centrului de Plasament pentru copii cu dizabilități nr. 6 din cadrul DGASPC BIHOR, care a obţinut Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului; Fundaţia Creștină Elim - Premiul pentru organizaţia sau instituţia cu activitate din domeniul protecţiei copilului; Paula Mădălina Gîrba, asistent social al Asociaţiei Down Oradea România - Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi; Asociația Surzilor – Filiala Oradea - Premiul pentru organizaţia sau instituţia cu activitate din domeniul persoanelor cu dizabilităţi; Cerasela Ciordaș, asistent social al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea - Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice; Fundația Ruhama - Premiul pentru organizaţia sau instituţia cu activitate din domeniul persoanelor vârstnice; Florica Hanga, asistent social în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, UPU-SMURD Bihor - Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate - servicii medicale; Centrul Medico-Social de Psihiatrie Nucet - Premiul pentru organizaţia sau instituţia cu activitate din domeniul sănătate - servicii medicale; S.C. Celestica S.R.L  - mediul de afaceri implicat în rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii (Responsabilitate socială corporatistă); Diana Guleș, asistent social - Asociaţia Caritas Catolica, filiala Marghita - Cel mai implicat asistent social debutant în anul 2015.