În duminica Floriilor, la Liceul „Don Orione” din Oradea, a avut loc tradiționala serbare de Paşti, la care a participat toată comunitatea, formată din copiii de la Scout și Oratoriu, elevii și profesorii liceului, părinți și bunici. Împreună, toți cei prezenți au trăit bucuria pascală prezentată de minunații elevi ai școlii.

Serbarea s-a desfășurat în sala de festivităţi a Liceului „Don Orione” din Oradea, în prezența unui public de toate vârstele, care a urmărit cu emoţie programul artistic susținut de elevii școlii, începând de la cei mici, din clasele pregătitoare, până la cei de liceu. Aceştia au cules aplauze interpretând cântece dedicate Floriilor dar și cântece cu tematică pascală, pregătite sub îndrumarea profesorilor, preoţilor şi a coordonatorilor: înv. Janina Chinde, înv. Laura Marchiş, înv. Ileana Szilagyi, prof. Teodora Moga, înv. Florina Şipoş, înv. Iohana Păscar, înv. Laura Bochiş, înv. Anca Ţîrtea, prof. Teodora Moga, înv. Monica Bene, înv. Raluca Sabău, prof. Ioana Drugaş, pr. Mihai Fechetă și prof. Nicoleta Arendaş. De exemplu, elevii clasei pregătitoare B, pregătiți de învățătoarea lor, prof. Adriana-Anca Țîrtea, și elevii clasei a III-a, pregătiți de prof. Laura Bochiș, au susținut un program comun, alcătuit din cântece, poezii și dansuri.

„Ne-am pregătit din timp pentru serbare, și totul a ieșit așa cum ne-am dorit. Serbarea de Paști este un eveniment mult așteptat în familia Don Orione, care implică elevii din toate clasele. Noi am prezentat un program alcătuit din două cântece de Paști, versuri și dans”, ne-a declarat prof. Adriana-Anca Țîrtea.

Ziua de duminică a fost aleasă de organizatori deoarece de Paşti elevii au vacanţă şi nu ar fi putut participa toţi, alături de colegi şi prieteni la eveniment. Frumoasele versuri și cântece prezentate cu această ocazie au subliniat semnificaţia Paştelui, a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor oamenilor şi mântuirea noastră. Prin programul artistic prezentat de elevii de la „Don Orione”, respectiv de copiii şi tinerii de la Scout şi Oratoriu, s-a subliniat de fapt că orice bucurie şi împlinire are nevoie de jertfa sa. La final, toți participanții au fost răsplătiți cu surprize dulci, însoțite de binecuvântarea preoţilor pentru a trăi aceste zile libere de la şcoală într-un spirit creştin, găsind adevăratul drum spre înviere în lumina lui Cristos.