În primul joc al turneului Final 4 de baschet masculin, care se desfăşoară la Focşani, competiţie rezervată echipelor de tineret (U20), LPS Bihorul a cedat cu 84-92 în faţa liderului sezonului regulat, CN "Aurel Vlaicu” Bucureşti. Cu o rotaţie extem de scurtă, cu multe probleme medicale, orădenii au pierdut practic jocul în ultimele două minute când adversarii conduceau cu un singur punct 82-81.

Orădenii au început timoraţi jocul, iar după un minut bucureştenii conduceau cu 11-3. Diferenţa de 8 puncte s-a păstrat până spre finalul sfertului. Bihorenii au început apoi să joace din ce în ce mai bine, au revenit în joc şi de la 26-18 în ultimele două minute s-a făcut 26-25 în finalul sfertului 1. Sfertul al doilea a fost un recital dat de elevii lui Alin Cureş şi Valeria Scheiner care, intraţi în teren cu primul cinci: Nicolescu - Ionescu - Mihalcea - Danciu şi  Meluţ, au câştigat cele 10 minute cu 36-23 şi au avut la pauza mare cu un avantaj de 12 puncte 49-61. Rotaţia scurtă, absenţa pivotului mic, experimentatul Bojani (operat la spate), şi a pivotului Andrei Buda (accidentat şi el) s-a văzut pentru că în următoarele două sferturi Oradea nu a mai reuşit decât un total de 23 de puncte, mai puţin decât în oricare din primele două sferturi! În ultima pătrime orădenii au comis 5 greşeli personale în 100 de secunde şi au reuşit primul punct abia după şase minute (un parţial de 10-1). S-a ajuns la 82-76, după care Ionescu şi Nicolescu, "serviţi” de Mihalcea (care a jucat cu infiltraţii la umăr) au venit la un punct în spate: 82-81. Finalul a fost incendiar: 85-81/87-82/89-84. Oradea a încercat să arunce de 3 puncte în ultimul minut iar apoi să-şi trimită adversarii la linia de libere, dar n-a ţinut. "Vlaicu” s-a impus cu 92-84. Bobe Nicolescu a înscris 25 de puncte şi a avut şapte recuperări, Basti Ionescu 24 cu 6 recuperări iar Ionuţ Mihalcea a marcat 11 puncte (din care două coşuri din două aruncări de trei puncte) şi cinci recuperări. "Mezinul” Szilagyi a  reuşit 10 puncte (2x3). De remarcat faptul că în 40 de minute nicio echipă nu a reuşit un coş pe contraatac! Exceptându-l  pe Ionuţ Mihalcea toţi componenţii echipei orădene sunt cu un an, doi sau chiar trei mai mici decât adversarele din FINAL 4.

În al doilea meci al primei etape, U Cluj a dispus de LPS Focşani cu 85-80. Astăzi, de la ora 10, Oradea întâlneşte pe U Cluj la care evoluează jucătorii echipei mari: Nandor Kuti, Tudor Gheorghe şi Wilhelm Brosser. Gazda turneului este LPS Focşani care are în componenţă trei jucători transferaţi de la Dinamo: Vârnă, Marinică şi Potcoavă şi unul care a jucat la echipa mare a lui SCM U Craiova: Marius Ciotlăuş.