În această seară orădenii sunt invitaţi la un nou concert simfonic care va avea loc pe scena filarmonicii. În program se vor audia două lucrări romantice, aparţinând celebrilor compozitori Johannes Brahms şi Franz Schubert.

În programul din această seară vom audia lucrarea unui compozitor vienez, Schubert şi lucrarea unui compozitor german, născut în Hamburg, care a trăit însă la Viena, Brahms. Pentru ca sincronicitatea să fie completă, solistul invitat, violonistul Nicolas Köeckert, s-a născut în Germania şi predă în Viena”, a evidenţiat maestrul dirijor Romeo Rîmbu. Spectacolul va începe cu Concertul în Re major op. 77 de Johannes Brahms, lucrare dedicată marelui violonist, Joseph Joachim. „Acest concert este unul dintre cele mai dificile partituri scrise pentru vioară şi este o lucrare de referinţă în cariera oricărui violonist”, a spus solistul Nicolas Köeckert. „Este, totodată, unul dintre cele mai cântate concerte pentru vioară din toate timpurile. Asta deşi atunci când a fost lansat  nu s-a bucurat de cronici pozitive ci, dimpotrivă, violoniştii au refuzat să-l cânte, considerându-l prea greu, iar publicul s-a mirat de aportul important al orchestrei în această lucrare”, a subliniat Köeckert. „Această luptă între orchestră şi artist este, defapt, un dialog foarte frumos care demonstrează faptul că Brahms a fost un inovator, un vizionar şi a avut curajul să adauge elemente moderniste”, a mai explicat violonistul.

În cea de-a doua parte a spectacolului se va audia Simfonia a V-a în Si bemol major de Franz Schubert.

„Dacă muzica lui Brahms este romantică, Schubert este undeva la graniţa dintre clasicism şi romantism. Simfonia a V-a este o lucrare de frumuseţe rară, o lucrare care te cucereşte prin simplitate şi prin coloritul ei”, a explicat maestrul Romeo Rîmbu.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la caseria filarmonicii şi pot fi achiziţionate inclusiv cu o oră înainte de începerea spectacolului.