Angrenată pe trei fronturi, campionat, cupă și Basketball Champions League, campioana României la baschet masculin pregătește în cel mai mic detaliu viitorul sezon. După ce și Sergiu Pop și-a prelungit înțelegerea cu echipa orădeană, conducerea clubului își mai doreșete aducerea unui baschetbalist străin, care să definitiveze lotul pentru sezonul 2016-2017.

 

Sergiu Pop rămâne sub comanda lui Achim

Pivotul în vârstă de 25 de ani și-a prelungit contractul cu CSM CSU Oradea, echipa orașului său natal, pentru încă un sezon. Astfel Sergiu Pop devine cel de-al 7-lea baschetbalist român din lotul campioanei, care mai include 5 străini. Înalt de 1,97 m, baschetbalistul se regăsește mai puțin printre jucătorii care dispută meciurile oficiale. Totuși, contribuția lui este apreciată la antrenamente, unde Cristian Achim are nevoie de astfel de sportivi care să îl ajute să își pună în aplicare schemele tactice. Prin calitățile de care dispune, Pop este capabil să acopere trei posturi în teren ceea ce este foarte important în condițiile în care echipa se poate confrunta cu indisponibilități cauzate de probleme medicale. Pe parcursul ultimului sezon, Sergiu Pop a înregistrat următoarele medii statistice: 1,3 puncte și 0,3 recuperări pentru 1,3 la eficiență în 1:28 minute pe partidă. De menționat că el a avut un procentaj de 60% la aruncările din acțiune.

Va mai veni un străin

În acest moment, CSM CSU Oradea dispune de un lot alcătuit din 12 jucători, poate cel mai valoros din istoria acestei echipe. După calitățile de care aceștia dispun, cele cinci poziții din teren pot fi acoperite după cum urmează:

poziția 1 - Mirkovic, Petrișor, Mandache, Pasalic, Zeno

poziția 2 - Zeno, Mandache, Pasalic

poziția 3 - Barnette, Zeno, Nicolescu

poziția 4 - Nicoară, Pașca, Barnette, Denison

poziția 5 - Denison, Țîbîrnă, Nicoară

Campioana României are în lot nu mai puțin de 5 jucători convocați la echipa națională, situație care vorbește de la sine despre valoarea contingentului autohton de la CSM CSU. Și pentru că lucrurile stau bine la acest capitol, dar în același timp „leii roșii” își dorec accederea în grupele Basketball Champions League, conducerea clubului este în căutarea celui de-al 6-lea stranier, care cel mai probabil va fi un jucător de poziția 3-4. Și pentru ca el să fie unul de calitate, cei care au decizia nu se grăbesc astfel că nu va fi o problemă decă „alesul” nu va fi prezent încă de la începutul pregătirilor. Pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, CSM CSU trebuie să treacă de campioanele Slovaciei și Bulgariei. Dacă în duelul cu prima orădenii par a porni cu prima șansă, cu Lukoil Akademic va fi mai dificil deoarece bulgarii alcătuiesc o echipă experimentată, care an de an a evoluează în cupele europene. Totuși cele două adversare sunt teoretic mai accesibile decât ar fi fost campioanele Turciei sau Israelului.

Se reunesc astăzi

Doar cinci baschetbaliști vor fi prezenți la reunirea ce va avea loc astăzi de la ora 11.00 la Arena Antonio Alexe: Branko Mirkovic, Muhamed Pasalic, Cătălin Petrișor, Sergiu Pop și Rareș Pașca. Restul de 7 absenți nu vor fi prezenți din următoarele motive: Andrei Mandache este programat la un control în Timișoara după operația suferită la mână, cei trei baschetbaliști de peste ocean, Sean Barnette, Martin Zeno și Sean Denison, se vor prezenta direct în cantonamentul de la Debrecen (7 august), iar Nicoară, Țibîrnă și Nicolescu sunt convocați la națională și se vor alătura echipei după data de 20 august.