În condiţiile în care BC Mureş s-a prezentat la Oradea fără 5 jucători străini, baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim s-au impus fără să forţeze 73-64 (15-14, 25-14, 13-17, 20-19) într-un meci care a contat pentru etapa a 30-a a Ligii Naţionale.

 

Au decis meciul în sfertul al doilea

Având în vedere formula de echipă cu care oaspeţii au început partida, modul cum s-a desfăşurat primul sfert a fost total neaşteptat pentru spectatorii care au umplut din nou tribunele Arenei Antonio Alexe. După primele 10 minute, roş-albaştrii şi-au creat un avantaj de doar un punct (15-14). Acest lucru poate fi explicabil doar prin prisma faptului că în faţa lor nu s-au aflat jucători precum Mohammed, Martinic, Ivanovic sau Jurevicius, iar starea de fapt să fi determinat o relaxare involuntară. Cu Zupan în tribună, orădenii au făcut bine faza defensivă. Nuhanovic a intrat într-un duel al "capacelor” cu Lazar care a izbutit nu mai puţin de 4 astfel de procedee. "Orădeanul” a avut trei reuşite de acest gen dar a şi înscris 7 puncte în primele 10 minute. Lucrurile au intrat pe făgaşul normal în sfertul al doilea în care CSM CSU s-a impus cu 25-14, asigurându-şi asfel avantajul decisiv pentru soarta finală a partidei. Dacă defensiva a avut aceeaşi parametri ca şi în prima parte a meciului, din punct de vedere ofensiv, Oradea a arătat mai bine. Cu toate că Achim a schimbat primul 5 pe parcursul secvenţei secunde, cei intraţi, şi mai cu seamă Zeno şi Markovic, au făcut diferenţa. Fiecare dintre cei doi a izbutit câte 8 puncte şi au dus Oradea la un avantaj de 12 puncte (40-28) după 20 de minute de joc.

 

S-au mulţumit să-şi conserve avantajul în repriza a doua

În partea a doua a meciului bihorenii s-au mulţumit doar să-şi conserve avantajul fără a mai forţa. La intrarea în secvenţa decisivă, ecartul dintre cele două echipe s-a redus la 8 puncte (53-45). În ciuda absenţelor numeroase, BC Mureş a avut în Pustahvar principalul marcator cu 27 de puncte. Jucătorul lui BC Mureş a izbutit 6 aruncări de 3 puncte dintr-un total de 9 încercări. Aşadar victorie în regim de relanti pentru CSM CSU Oradea care a învins un BC Mureş care a jucat cât de bine a putut în condiţiile date. În următoarea etapă, CSM CSU va evolua în deplasare cu Steaua CSM Bucureşti, sâmbătă de la ora 20.15 (Digi Sport).

 

CSM CSU Oradea: Barnette 10 puncte, Franklin 5 (1x3p), Lucic 4, Nuhanovic 16 (1), Mandache 4, Zeno 10, Markovic 15 (1), B. Ţibîrnă 6, Petrişor, Pop şi Paşca 3 (1).

Antrenor: Cristian Achim.

 

BC Mureş: Scott 9 (1), Polyak 3 (1), Pustahvar 27 (6), Barabasi 2, Lazar 6, Barro 14 (1), L. Ţibîrnă, Engi şi Oprea 3 (1).

Antrenor: Audrius Prakuraitis.