Volumul bilingv de antologie 3D i-a adus poetului bihorean Gheorghe Vidican cel de-al doilea premiu, de această dată fiind vorba despre o distincţie românească. Poetul a primit premiul special al Zilelor Revistei Convorbiri Literare, ediţia XXI, pentru contribuţia la promovarea literaturii române în spaţiul italian.

 

În perioada 22-25 aprilie 2017, la Iaşi, a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a Zilelor Revistei Convorbiri Literare, o ediţie care s-au aniversat 150 de ani de la apariţia primului număr al revistei. În cadrul acestui eveniment, poetul Gheorghe Vidican a obţinut premiul pentru contribuţia la promovarea literaturii române în spaţiul italian. Diploma i-a revenit pentru volumul bilingv româno-italian de antologie 3D. Acelaşi volum i-a adus în primăvara anului 2016 premiul internaţional pentru poezi, Don Luigi di Liegro, Italia, la categoria „Volume de poezii”, dar şi un meritoriu loc IV în clasamentul alcătuit în cadrul concursului „Morlupo-Oraşul Poeziei 2016”.

Gheorghe Vidican a debutat în volum cu „Singuratatea candelabrului” (ed. Cogito, Oradea, 1994), urmat de: „Utopia nisipului” (Biblioteca revistei „Familia”, Oradea, 2003), un volum care i-a adus Premiul Festivalului Internațional de Poezie de la Sighetul Marmaței, 2003. Alte volume care i-au adus premii sunt: „Tratatul de liniște” (editura „Brumar”, Timişoara, 2006) - Premiul de excelenţă pentru literatură al Consiliului Local al municipiului Oradea; „Aspru sângele meu” (editura „Brumar”, Timişoara,2012) - premiul „Balcanica” pentru poezie al Direcţiei pentru cultură Brăila, 2014; „Dimineaţa din pumni” (editura „Aureo”, Oradea, 2014) - nominalizată la premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru poezie pentru anul 2014; „Ochi hăituiţi de trădare” (editura „Cartea Românească”, Bucureşti, 2015) - premiul special „Gheorghe Ardeleanu” al Festivalului Internaţional de creaţie literară pentru nevăzători „Paşii profetului”, mai 2016.

În februarie 2010 Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național îi acordă Diploma de excelență pentru creații literare remarcabile.

În anul 2013, cu prilejul împlinirii vârstei de 60 de ani, Consiliul Local al municipiului Oradea îi acordă o Diplomă de excelență, iar prestigioasa revistă de cultură „Convorbiri literare” îi acordă premiul pentru poezie la Zilele revistei „Convorbiri literare” - ediția 2014. Ultimul volum publicat de Gheorghe Vidican este „Pivnița din horn” (editura „Charmides”, Bistrița, 2017).