Îndrăgita interpretă Florica Duma ne încântă cu un nou album de muzică populară, intitulat „Trage mândră la tileagă”. În total, pe acest disc se regăsesc 21 de melodii autentice din Bihor, din repertoriul personal al artistei, cântece rămase moştenire de la tătăl interpretei, cunoscutul rapsod Constantin Duma, din satul Cărănzel.

 

Florica Duma păstrează o valoare de nestemate autentice de la tatăl său, Constantin Duma, care a fost un mare rapsod din zona Bihorului. Nu a rupt niciodată legătura cu lumea satului, dovadă că şi astăzi se întoarce cu drag acasă, atrasă de mirosul de flori, de ţarină, de cuvintele frumoase şi sincere ale oamenilor din acele părţi.

“Fiecare cântec are o poveste de viață. Textele şi melodiile sunt vechi, autentice, nu este nimic contrafăcut. Am adus parfumul cântecelor de acolo, de la buturugă, din zona mea folclorică, unde mergeam când eram copil la păscutul vacilor şi al gâştelor”, ne-a mărturisit Florica Duma.

Albumul, intitulat “Trage mândră la tileagă” a apărut zilele acestea pe piaţă, producător fiind Costy de la Sighet. La realizarea CD-ului un rol deosebit a avut Horia Boncuţ, patronul Studioului Sonic, din Oradea. Albumul poate fi deja procurat din piețele și magazinele de specialitate din Oradea și județ. Acompaniamentul muzical al pieselor este asigurat de cunoscutul instrumentist Ghiță Stângaciu. Printre cele 21 de melodii care se regăsesc pe acest CD, amintim: “Trage mândră la tileagă”, “Pune Ană cheia-n cui”, “Nevastă de om bogat”, “Când eram la maica-n sat”, “Nuntă ca la Binș”, „Lică Sămădău”, “Nu-ți uita, copile, mama”, “Cu căciulile pe frunte”.

Cunoscuta interpretă de muzică populară s-a născut pe 9 decembrie, în satul Cărănzel, din comuna Lăzăreni, o zonă bogată în folclor, unde radioul şi televiziunea au pătruns mult mai târziu. Şi-a dedicat întreaga carieră melosului popular, fiind un nume de referinţă în interpretarea şi promovarea cântecului şi portului popular bihorean.