Un nou focar de toxiinfecţie alimentară a izbucnit într-un sat bihorean, Târguşor, din comuna Săcueni, într-o comunitate de rromi. Numai în utlimele trei zile, au fost internate, cu acest diagnostic, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Oradea, 42 de persoane, dintre care ultimele cinci în noaptea de marţi spre miercuri. Focarul de toxiinfecţie alimentară a izbuncit în urma consumului de carne de porc alterată, achiziţionată de la una dintre familiile de rromi din zonă. În Bihor, Un nou focar de toxiinfecţie alimentară În ultimele trei zile, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Oradea, s-au prezentat 42 de persoane care au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară. Cei afectaţi au vârste cuprinse între 8 luni şi 62 de ani şi provin dintr-o comunitate de rromi, din satul Târguşor, comuna Săcueni. Un nou focar de toxiinfecţie alimentară a izbucnit într-un sat bihorean, Târguşor, din comuna Săcueni, într-o comunitate de rromi. Numai în utlimele trei zile, au fost internate, cu acest diagnostic, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Oradea, 42 de persoane, dintre care ultimele cinci în noaptea de marţi spre miercuri. "Formele de boală manifestate de cei 42 de pacienţi sunt severe şi medii, însă, unii au fost depistaţi şi cu pediculoză, scabie şi diverse grade de denutriţie. Cu toţii se află, în prezent, sub tratament (perfuzii, antibiotice, ori alte terapii, cu aminoacizi şi vitamine etc), iar starea acestora este stabilă", a menţionat dr. Sonia Drăghici, directoare a unităţii spitaliceşti. Focarul de toxiinfecţie alimentară a izbuncit în urma consumului de către pacienţi de carne de porc alterată, achiziţionată de la una dintre familiile de rromi din zonă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, prin personalul Biroului de Epidemiologie al instituţiei, urmează să efectueze o anchetă epidemiologică, în zona de izbucnire a focarului.