Daniel Prodan, fost component al Generației de Aur, a încetat din viață în urma unui infarct la vârsta de 44 de ani. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului internațional, care s-a stins sub privirile soției sale, Licinia, la vârsta de doar 44 de ani. Este primul component al Generației de Aur care se stinge din viață.

 

Prima ambulanță care a ajuns Daniel Prodan, la 14 minute de la apelul la 112, nu avea medic, ci doar un asistent, însă mașina era utilată cu tot echipamentul necesar pentru manevrele de resuscitare. A doua maşină, de această dată cu medic, a sosit la opt minute după prima. Cadrele medicale au încercat să-l resusciteze timp de trei ore, dar fără succese. "De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată). Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV, Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti", a scris pe facebook jurnalistul Dorin Chioţea, prieten cu fostul fotbalist.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Daniel Prodan va fi depus astăzi pe Arena Naţională, astfel încât toţi cei care l-au admirat pe fostul fotbalist să îi aducă un ultim omagiu.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaşi din  fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid. S-a transferat în Scoţia, la Rangers, dar nu a evoluat în niciun meci oficial pentru scoțieni, din cauza unei grave accidentări la genunchi. A strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996. S-a retras din națională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câștigat de România cu 2-0.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003, şi Rocar Bucureşti (2001-2001). În străinătate a mai evoluat o jumătate de sezon la Messina (Italia)  în prima parte anului 2002.

Prodan a lucrat la FRF pe postul de director tehnic, dar și în Comisia Hattrick a UEFA, până în 2014, când a avut un diferend cu actuala conducere a forului naţional de fotbal. La finalul săptămânii, în toate competiţiile de juniori și seniori pe care le organizează FRF se va ţine un moment de reculegere înaintea fluierului de start.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, de la 14.00, la cimitirul din Pipera. Dumnezeu să-l odihnească în pace!