Având în faţă o echipă care în sezonul trecut activa pe prima scenă a voleiului feminin românesc, fetele de la CSU Oradea au cedat la scor de neprezentare duelul cu FC Argeş, liderul întrecerii. Astfel, piteştencele s-au impus pe seturi la 20, la 20 şi la 17, în duelul care a contat pentru etapa a 5-a din Seria Vest a Diviziei A2.

 

Aşadar, FC Argeş îşi menţine invincibilitatea şi după deplasarea de la Oradea şi se anunţă a fi principala pretendentă la promovarea în primul eşalon. Partida disputată în sala de sport de la LPS Bihorul a avut o audienţă numeroasă în contextul în care aceeaşi locaţie a găzduit o etapă din cadrul Campionatului Naţional de speranţe.

 

Evoluţia bună nu a fost suficientă

Având în Cristina Zanfir cea mai valoroasă jucătoare, FC Argeş a tranşat primul set doar pe finalul acestuia, orădencele reuşind să menţină echilibrul în teren până la scorul de 18-18. De menţionat că Zanfir a fost componentă a lotului naţional şi are o vastă experienţă la nivelul primei divizii. Secvenţa inaugurală a debutat sub semnul echilibrului, serviciile echipei gazdă reuşind să pună în mare dificultate construcţia atacului echipei oaspete. În acelaşi timp apărarea a funcţionat foarte bine, orădencele reuşind să recupereze multe mingi prin acţiuni spectaculoase care au fost apreciate de către cei prezenţi. Totuşi, valoarea şi experienţa echipei vizitatoare au făcut ca echilibrul să se rupă la scorul de 18-18, primul set încheindu-se cu 25-20 pentru FC Argeş. Al doilea set s-a desfăşurat după un scenariu identic, cu acelaşi joc bun prestat de către fetele pregătite de Mariana Szabo Alexi, dar care s-a încheiat cu acelaşi scor, 20-25 în favoarea echipei vizitatoare. Setul al treilea nu a adus schimbarea, astfel că oaspetele s-au impus din nou, de data aceasta cu 25-17. „Aşa cum victoriile ne aduc bucurie, şi înfrângerile au menirea de a ne face mai puternice să mergem înainte cu fruntea sus spre următorul joc. Fetele au dovedit că îşi doresc să progreseze, să dea totul pe teren, muncesc din greu la antrenamente şi sunt sigură că toată lumea a avut de învăţat în urma acestei înfrângeri”, a declarat Mariana Szabo Alexi, antrenoarea voleibalistelor de la CSU Oradea.

 

Au coborât o poziţie în clasament

În urma acestui eşec coroborat cu victoria echipei Medicina CNUE Târgu Mureş, orădencele au coborât o poziţie în clasament, pe locul al 4-lea cu 9 puncte având la activ 3 succese şi două înfrângeri. În următoarea etapă, în deplasare, CSU va avea parte de un adversar aproape la fel de dificil. Duelul cu CSU Poli Timişoara, a doua clasată, se va desfăşura sâmbătă, 11 noiembrie.

 

Alte rezultate înregistrate în etapa a 5-a: Medicina CNUE Târgu Mureş - SCM U Craiova 3-1, CSM Sibiu - Volei Club Deva 3-1 şi Transilvania Braşov - CSU poli Timişoara 0-3.

 

CSU Oradea: Fîcă Iuliana, Radu-Fîcă Ana Maria, Paşca Anca, Haidu Roxana, Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Maxim Andreea, Rizea Antonia, Maran Andreea, Pura Mădălina, Breban Alexandra, Bikvalvi Alexandra, Petrescu Atena şi Suciu Bianca. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.