Sala Festivă a Liceului de Arte a fost plină ieri, la festivitatea de premiere a celor mai buni elevi participanţi la concursul „Muzica românească cultă – un izvor al expresivităţii”. Marele premiu a fost câştigat de pianistul David Popescu din clasa a X-a.

Prin intermediul concursului derulat miercuri la Liceul de Arte s-a urmărit readucerea în prim plan a muzicii culte româneşti. El a făcut parte dintr-un proiect nou intitulat „Muzica românească cultă - un izvor al expresivităţii”. În cadrul lui, 63 de instrumentişti şi-au dovedit măiestria punând în faţa juriului tot ce au reuşit să înveţe la orele de curs. Ieri, la ora 14.00, a avut loc festivitatea de premiere, pe podium urcând mai întâi cei mai mici dintre participanţi. Marele premiu a fost câştigat de pianistul Popescu David din clasa a X-a. Tânărul este un liceean de excepție format într-o familie de muzicieni orădeni, studiind pianul la Liceul de Arte din Oradea până în clasa a VIII-a cu mama - prof. Popescu Eniko, după care a studiat o perioadă la Cluj, iar apoi la Budapesta. În prezent studiază tot la Liceul de Arte din Oradea - clasa a X-a D, sub îndrumarea profesoarei Ferencz Mercedesz.

David a concertat pe scene din mari orașe cu tradiție muzicală din țară și străinătate: Iași, Cluj, Bistrița, Budapesta, Gyor. A participat la mai multe concursuri naționale și internaționale fiind apreciat și premiat. La Concursul „Tinere talente” a luat premiul I, a participat la un Concurs Internațional la Budapesta și la Olimpiada națională de interpretare instrumentală, Iași - 2015, unde a obținut premiul al III-lea la etapa națională.

Organizator al evenimentului a fost Liceul de Arte prin profesoarele Desanca Ion şi Iulia Teszler.