În acest an, concursul local de discursuri umoristice și improvizate organizat de clubul Oradea Toastmasters a debutat cu discursurile în limba engleză şi a continuat cu discursurile în limba română. Acestea au fost susținute în cadrul concursului Funmasters @ Toastmasters.

Participanții s-au „duelat” în discursuri pregătite cu umor, dar și în discursuri interesante și originale livrate în mod spontan. Membrii clubului au învățat pe parcursul timpului că discursurile bune cresc încrederea de sine, reușind astfel să-i pună în dificultate pe jurați atunci când a fost vorba de stabilirea câștigătorilor. Cu toate acestea, cei care au reușit să impresioneze cel mai mult, să ajungă să ocupe un loc pe podium la categoria de discursuri umoristice în limba engleză sunt: Cătălin Fetea, ocupând locul I, urmat de Dora Cernău, care s-a clasat pe locul al II-lea. La secțiunea de discursuri improvizate în limba engleză câștigătorii sunt: Lavinia Mihuț, locul I, urmată de Sorin Bradea, ce a ocupat locul al II-lea. De asemenea, săptămâna aceasta membrii clubului au demonstrat publicului prezent la concursul de discursuri umoristice și improvizate, „Orator cu umor”, că sunt buni vorbitori și în limba lor natală, nu doar în limba engleză. Competiția a fost strânsă, însă cel mai bun discurs umoristic al concursului a fost cel livrat de către Adriana Rus fiind urmată, pe locul al II-lea, de către Alex Sălăjan. Nici la partea de discursuri improvizate în limba română nu le-a fost ușor juraților. Pe primele două locuri, la aceasta secțiune, au fost clasați Cătălin Fetea (locul I) și Daniel Ciobanu, (locul al II-lea). Câștigătorii primelor două locuri din fiecare secțiune vor concura în data de 8 octombrie la Concursul Ariei H2, care va avea loc la Arad.

„Clubul Oradea Toastmasters ne oferă  tuturor cel mai bun mediu de învățare pozitivă şi de suport reciproc, prin intermediul căruia fiecare dintre noi îşi dezvoltă abilităţile de comunicare şi de leadership. Toate aceste aspecte duc la dezvoltarea personală, profesională și la creşterea încrederii în sine.” a menționat Laura Chirilă, vicepreşedintele Relații Publice Oradea Toastmasters.