Direcţia Sanitar Veterinară din Bihor a identificat un lot de 1.500 de kg carne de pui infectată cu Salmonella, provenită din Polonia, care a fost confiscat și distrus.

 

Este vorba despre un lot de piept de pui congelat, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obţinerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unităţii.

„În România avem semnale, şi avem chiar dovezi, vizavi de faptul că, din anumite state, se încercă introducerea uneori nelegala de produse(...)Am dat un comunicat de presă cu un lot de carne de pui venit din Polonia care a fost confiscat, distrus şi denaturat. Este public. Acesta este ultimul caz”, a declarat, pentru ZF, Radu Roatiş Cheţan, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA).

Potrivit DVS Bihor, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui şi frigărui) în care s-a depistat prezenţa Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.