În fiecare an, de peste un deceniu, luna octombrie reprezintă pentru Federația Kiwanis România o lună plină de întâlniri, acțiuni de caritate, sociale, dar și culturale. Tot în luna octombrie, au loc și transferurile de funcții, prezentarea bilanțurilor și a proiectelor pentru noul an kiwanian.

 

Clubul Kiwanis Oradea a organizat, la sfârșitul lunii octombrie, un eveniment devenit tradițional, “Balul Kiwanis”, în cadrul căruia a fost lansată noua conducere a clubului: Dorina Jarschi - președinte, Alina Pașca - vicepreședinte și Dorina Oprea - cenzor.

Artistul portughez Ricardo Caria, cunoscut publicului din România după ce vocea sa a răsunat în studiourile de la Vocea României și X Factor, a evoluat în cadrul balului caritabil organizat de CK Oradea. De asemenea, în cadrul programul artistic, și-a dat concursul și tânăra interpretă Andrada Tulvan, laureată a numeroase concursuri și festivaluri de muzică populară, atât în județ, cât și în țară. Balul a fost o seară de gală la care au participat oameni dispuși să ajute copiii. Sloganul Kiwanis este: “Servim copiii lumii”. Strângerea de fonduri a fost organizată pentru a finanța trimiterea în tabere speciale a unor copii care suferă de boli rare și grave: cancer, hemofilie, talasemie, artrită juvenilă. “Tabăra O rază de speranță se organizează de 11 ani încoace, dar de cinci ani are loc într-o pensiune elegantă din Sâmbăta de Sus. Anul acesta, au participat șase copii la Sâmbăta și unul, la o tabără în Italia. Datorită generozității participanților la eveniment, și anul viitor vom putea trimite cel puțin șase copii în tabără”, ne-a declarat prof. Eugenia Mitrașcă, președintele fondator al Clubului Kiwanis Oradea.

În numele beneficiarilor, Clubul Kiwanis a ținut să aducă mulțumiri sponsorilor de la SC Emisil SA și SC Bollhoff SA, precum și tuturor participanților la bal. La eveniment au participat delegați de la Clubul Kiwanis Buzău, CK Brăila, CK Marghita, CK Cluj, CK ART și CK Varadinum. Zilele trecute, Clubul Kiwanis a donat încălțăminte și aparate medicale Centrului de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu handicap din Râpa. Încălțămintea a fost primită de la un producător din Franța, prin intermediul Districtului Kiwanis din Franța - Monaco.

“Acțiunile Clubului sunt variate și se desfășoară pe tot parcursul anului. Pentru anul 2016-2017, se vor desfășura și acțiuni culturale și de educație complementară (educație civică, ecologică și de dezvoltare personală). Acțiunile se vor desfășura în colaborare cu celelalte cluburi din Divizie și vor fi coordonate de prof. univ. dr. Agneta Marcu, locotenent-guvernator pentru Divizia de Vest”, a mai spus Eugenia Mitrașcă.

În Oradea, există trei Cluburi Kiwanis: Oradea, Art și Varadinum. Din Divizia Vest fac parte și cluburile din Marghita, Timișoara, Cluj și Sighet. Anul trecut, Kiwanis Internațional a sărbătorit 100 de ani de la înființarea primului Club Kiwanis în America. În România, există 28 de cluburi și peste 400 de membri.