Considerată cea mai importantă seară din an pentru muzica country, gala Country Music Awards, ajunsă miercuri la a 50-a ediție, a fost marcată de regina R&B Beyonce, care a interpretat piesa „Daddy Lessons”, reușind să răpească atenția spectatorilor și telespectatorilor de la vedetele country și de la marele câștigător al serii, Garth Brooks.

 

Acompaniată de Dixie Chicks, vedeta originară din Texas a urcat pe scenă după mai bine de două ore de la începutul galei ce a durat trei ore și a fost transmisă live de la Nashville de canalul ABC, lăsându-i să aștepte pe fanii R&B care au urmărit gala muzicii country special pentru această apariție. Purtând o rochie cu paiete periculos de transparentă, Beyonce a interpretat piesa country-blues „Daddy Lessons”, de pe ultimul ei album, „Lemonade”, alături de Dixie Chicks, reușind să ridice sala în picioare.

Legendara Dolly Parton și Garth Brooks s-au numărat printre laureații serii, solistul câștigând și marele premiu, „Entertainer of the Year”, ce i-a fost oferit de Taylor Swift. Dolly Parton a primit premiul Willie Nelson pentru întreaga carieră. „Aș putea să plâng dar nu vreau să-mi stric genele”, a punctat cu ironie regina country într-o gală CMA ce a părut la picioarele reginei R&B. Kenny Chesney a primit distincția specială Pinnacle Award, fiind al treilea laureat din istoria acestui premiu pentru excelență ce a mai fost câștigat de Garth Brooks și Taylor Swift. Titlul de solista country a anului i-a revenit, pentru a patra oară, lui Carrie Underwood. După ce a început prin a le mulțumi numeroaselor legende country care i-au influențat cariera, multe dintre ele aflate în sală, Carrie Underwood și-a pierdut șirul cuvintelor, cuprinsă de emoție. Chris Stapleton a primit premiul pentru cel mai bun solist al anului. Thomas Rhett a primit premiul pentru cel mai bun single al anului cu „Die a Happy Man”, iar piesa „Humble and King”, interpretată de Lori McKenna, a primit titlul de cântecul anului. Maren Morris a primit premiul pentru cel mai bun artist country aflat la debut. Vizibil emoționat, Morris a mărturisit: „Anul trecut am văzut gala de la un bar de vis-a-vis”.

Premiul pentru cel mai bun album country al anului a fost câștigat de Eric Church cu LP-ul „Mr. Misunderstood”. Printre laureați se numără și trupa Little Big Town care a primit premiul pentru formația anului.