În sfârşit, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor are şef cu acte în regulă. Alin Novac-Iuhas a reuşit să ia toate cele trei probe cu note destul de mari. Merită menţionat şi faptul că examenul a fost dat cu un Guvern tehnocrat şi nu cu unul de aceeaşi culoare politică precum cea a participantului.

 

Ce n-a reuşit de două ori fostul şef al IŞJ-ului din Bihor, Nicolae Avram a reuşit, la a doua încercare, Alin Novac Iuhas. Concursul s-a desfăşurat în perioada 11-13 mai, la Bucureşti. Conform purtătorului de cuvânt al IŞJ Bihor, Alin Novac-Iuhas a luat la prima probă, cea a CV-ului, 40 de puncte din 50 posibile. „La proba scrisă a obţinut 45,75 de puncte, răspunzând bine la 10 întrebări din 9, iar la interviu a răspuns bine la toate întrebările”, a spus, pentru Crişana, Claudiu Damian. Primul concurs din 2015 pentru ocuparea postului a avut loc în martie, la el participând fostul şef al IŞJ Bihor – Nicolae Avram şi profesorii Lucia Curta şi Iulius Timar. Avram şi Timar au pierdut concursul pentru că le-au lipsit acte din dosar, iar Lucia Curta nu a trecut proba orală. Al doilea concurs s-a desfăşurat în iulie. Au participat Nicolae Avram şi Iulius Timar. Avram a picat pentru că a luat o notă mai mică de 7 la prima probă, iar Timar a căzut la proba orală.

Al treilea concurs s-a desfăşurat în noiembrie 2015, când atât Alin Novac-Iuhas, cât şi Iulian Timar au picat la prima probă.